Къпкейковете са всъщност мъфини декорирани с различни видове глазура – може тя да бъде шоколадова, сметанова, за захарна основа…

Основните продукти при приготвянето на мъфини са четири – яйца, брашно, масло и захар. Към тях могат да се прибавят и други съставки или аромати – ядки, ванилия, сушени плодове, пресни плодове, шоколад, кафе, кора от цитрусови плодове, алкохол.

Аз наскоро открих нов продукт – крем сирене Philadelphia с Milka. Използвах го в тази рецепта за къпкейкове с шоколад.

Ето още идеи за мъфини:

Рецепта за мъфини с черни боровинки

Рецепта за мъфини с череши

 

Къпкейкове с крем сирене Филаделфия с шоколад Милка Recipe

chocolate cupcakes

От sheytanova

Публикувано на : 07/13/2012

    Къпкейковете са всъщност мъфини декорирани с различни видове глазура – …

    Необходими продукти

    Приготвяне

    1. Фурната се загрява до 160 градуса. Хартиените формични за мъфини се поставят в гнездата на тавичката (зависи от големината на формичките от тази рецепта излизат между 6 и 10 мъфина).
    2. Маслото и шоколада се разтопяват при непрестанно бъркане на водна баня. Оставят се да изстинат леко.
    3. През това време яйцата и захарта се разбиват с миксер, като постепенно се добавят пресятото брашно, солта и бакпулвра.
    4. С лъжица се добавят разтопеното мясло и шоколад и се бърка докато съставките се сместя добре.
    5. Сместа се разпределя равномерно в чашките (2/3 от чашките трябва да е запълнена със смес).
    6. Пекат се около 15-16 минути, като накрая се проверява с шишче или клечка за зъби дали са изпечени добре. Пробождат се с клечката в средата на мъфина и клечката се изважда – ако оставя тесто по нея, все още мъфините не са готови. Ако клечката излиза суха – значи са добре.
    7. Оставят се да изстинат на решетка. След което се декорират с крем сиренето с шоколад Милка. Добре е шоколадът за глазура да се сложи непосредствено преди да се сервират.
      mufini_krem_sirene_s_shokolad

      WordPress Recipe Plugin by ReciPress