Обичам да правя мъфини с различни добавки – череши, боровинки, шоколад. Харесва ми и да им добавям глазура и да ги превръщам в красиви и апетитни къпкейкове. Днес ще ви покажа как базисната рецепта за мъфини може да пригобие по-различен аромат, само като и добавите 2 ч.л. разтворимо нес кафе или както още му казват – инстантно кафе.

Рецептата е приятна, защото няма да ви се налага да приготвяте отделно глазура, а просто ще отделите една част от сместа за мъфините (преди да добавим брашното и бакпулвера). Единственото, което трябва да направите е да съхранявате глазурата в хладилник, тъй като е на маслена основа и може лесно да се разтопи. И когато поднасяте мъфините те трябва да бъдат охладнеи, ако са топли, глазурата ще се разтопи бързо.

Всъщност, ако оставите мъфините върху решетка да изстинат добре, хартийката, в която са печени ще се махне много по-лесно. а тези мъфини са прекрасни както топли, така и студени. Можете да ги съхранявате в затворене херметически кутия в хладилник до 3 дни след като сте ги опекли. Единственото, което трябва да напарвите преди да ги сервирате е да сложите глазурата. Не се изкушавайте да ги декорирате с глазурата от рано – глазурата я добавяйте непосредствено преди да сервирате. За по-ефектна декорация използвах и кафе на зърна Jordani Classic. По желие вие можете да поръсите къпкейковете с натрошени орехи или други ядки.

От рецептата се получават 6 мъфина в средно големи формички.

Ако идеята за готвене с кафе ви е допаднала, пробвайте и рецептата за свиснки ребърца с кафе и чили.Pin It

Къпкейкове с нес кафе Recipe

Cupcakes_s_instantno_kafe

От sheytanova

Публикувано на : 09/05/2012

    Обичам да правя мъфини с различни добавки – череши, боровинки, шоколад. …

    Необходими продукти

    Приготвяне

    1. Брашното и бакпулвера се смесват и се пресяват.
    2. Маслото (на стайна температура) се разбива с мискер, като постепенно се прибава всичката захар и нес кафето. След като сместта стане гладка и гранулите от кафето попаднат навсякъде 1/3 от сместа се отделя и се оставя в хладилника (за глазура).
    3. Към останалата смес се прибавя по малко от пресятото брашно и накрая се дообърква с помощта на лъжица.
      smes_za_mufini_s_kafe
    4. Сместа за мъфини се разпределя по равно в 6 средно големи хартиени или силиконови формички за печене на мъфини.
      mufini_s_raztvorimo_nes_kafe
    5. Пекат се на 180 градуса около 20 минути, докато мъфините станат златисти.
    6. След като се извадят от фурната мъфините се оставят да изстинат на решетка.
    7. Декорират се с глазурата и кафе на зърна.

      WordPress Recipe Plugin by ReciPress