„Дал тадка” е традиционна индийска рецепта. Обикновено се приготвя от жълта и червена леща в комбинация с букет от подправки. Рецептата я знам от мой приятел индиец от университета в Лийдс.

Харесайте страницата ни във фейсбук – https://www.facebook.com/Merudia.bg

Вижте още:

Кафява леща с наденица

Каша от френска леща с куркума и горчица на зърна

Кюфтета от червена леща с куркума

Леща с патладжан по сръбскиPin It

Даал Тадка

Daal_tadka

От sheytanova

Публикувано на : 03/30/2012

  • Брой / порции: 2 Servings
  • Подготовка: 15 минути
  • Приготвяне : 30 минути
  • Готово след: 45 минути

„Дал тадка” е традиционна индийска рецепта. Обикновено се приготвя от …

Необходими продукти

Приготвяне

  1. Можете да се използва всякаква комбинация от видове леща в рецептата, аз лично се спрях на червена.
  2. Лещата се сварява за 20 мин. На една чаша леща се слагат 2,5 чаши вода.
  3. През това време се разтопява 25 грама масло в тиган. За постещите или тези, които не искат да използват мазнина – може без масло. Добавя се ситно нарязания лук, пипера, нарязан на парченца, лютия пипер, синапеното семе, куркума, чесън, кимион, къри, сол на вкус. Разбърква се.
  4. Оставя се на котлона за няколко минути, след което „тедка”-та е готова. Прибавя се към лещата и се разбърква. Оставя се да поври допълнително 5 минути, за да може лещата да поеме вкусовете и аромата на „тедка”-та.
  5. В различните райони на Индия ястието се поднася по различен начин. Може да се сервира в дълбока купа с изсушена чушка отгоре. Други предпочитат да се сервира с топка сварен ориз, полят с разтопено масло.

WordPress Recipe Plugin by ReciPress