Както съм казвала редица пъти у нас всички десерти, които имат шоколад или пък сирене Филаделфия са сред най-предпочитаните. А какво остава, когато в една рецепта влизат и шоколада и Филаделфията…

На практика този десерт е вариация на десерта, който приготвих за списание Меню преди малко повече от месец – реден чийзкейк с шоколад и горски плодове. В този смисъл този десерт е нещо средно между чийзкейк, крем с бисквити или както искате го наречете – вярвам, че вашите близки, гости ще го харесат. А и десертът с шоколад и Филаделфия се приготвя изключително бързо.

Единственото, което трябва да направите е да смелите в блендер (или да натрошите на ситно) маслени бисквити (около 200 грама) и да ги залеете с разтопено масло (около 80 грама). Сместа е добре да разтриете с ръце, докато стане на трохи.

След това се смесва една кутийка сирене Филаделфия Light с 2-3 с.л. пресчта пудра захар.

Разтопява се на водна баня около 120 грама млечен шоколад.

В чаши се нарежда по един слой от трите смеси като се редуват. Накрая се завършва с течен шоколад. Десертът се сервира още докато шоколадът не е стегнал.

Харесайте страницата ни във фейсбук – https://www.facebook.com/Merudia.bg

Вижте още:

Чийзкейк с шоколадов ганаш

Къпкейкове с крем сирене Филаделфия с шоколад Милка

Плодов десерт с крем сирене Филаделфия

Ягодово-шоколадов сладкиш без брашно

Домашни шоколадови бонбони с орехи