Сега ще ви предложа един по-различен вкус на сладко от дюли. При запичане в халогенна или конвекторна фурна се получава един по-различен, по-специфичен привкус на пресни, сурови продукти. Ако това ви допада, определено ще ви хареса тази рецепта.

В случая вкусът на дюлите е на скоро нарязани и подсладени със захар. Те са по-хрупкави и сиропът не е както на традиционното сладко от дюли да се получава „капка“. Дюлите се нарязват в блендер за около половин час. Става много бързо и лесно. Нарязаните дюли се слагат в иенската тава на халогенната фурна , посипват се със захар и се налива една кафена чаша вода. Запичат се на 220 градуса два часа. Трябва да се разбърква от време на време или да се сложи фолио над дюлите. Слагат се двата листа индрише, които накрая се отстраняват. Малко преди отнемане се добавя лимонтозуто. Слага се в бурканчета и се заваряват 15-20 минути. Иенската тава от фурната се измива много лесно. Необходими продукти 15 едри, здрави, добре узрели дюли килограм и половина захар една и половина чаена лъжичка лимонтозу два листа индрише

Дюлите от халогенната фурна могат да се използват като сладко за закуска, палачинки, така и при различни сладкиши и кексове. Подходящи са за пълнене на коледна тиква, за домашни бонбони за пост и вегетарианци. Другото различно при приготвяне на дюлите в халогенна фурна е времето, което трябва да отделите.

 Pin It