Рядко хваля някоя рецепта, но наистина се влюбих в тази рецепта за пилешки пастет. Може би защото пилешките дробчета бяха изключително пресни. Може би, защото не бях яла пастет от много време насам (и още повече пък домашен пастет). И така получи се много приятен пастет, на който се нахвърлихме с Деан веднага след като стегна.

След като пасирах дробчетата отгоре излях гъша мас, която ми беше останала от приготвянето на гъши дроб преди време. Получи се много приятно.

Обещавам по-често да приготвям разливни видове пастет и патета от тук нататък.

Харесайте страницата ни във фейсбук – https://www.facebook.com/Merudia.bg?ref=hl  Vashata_mesarnica

Вижте още:

Дип маслини със сирене

Пилешки дробчета с лук и доматиPin It

Домашен пилешки пастет

domashen-pileshki-pastet

От sheytanova

Публикувано на : 04/18/2014

    Рядко хваля някоя рецепта, но наистина се влюбих в тази рецепта за …

    Необходими продукти

    Приготвяне

    1. Дробчетата се почистват и се сваряват добре, заедно с дафиновите листа.
    2. След като дробчетата се сварят, се изваждат дафиновите листа. Дробчетата се отцеждат, но част от водата, в която са врели се запазва.
    3. В сгорещената пача мас се задушава лукът. Прибавят се и дробчета да се позапържат.
    4. Добавя се солта и останалите подправки.
    5. Дробчетата се пасират, като се добавя по малко вода. Добавете толкова вода, в зависимост от гъстотата, която искате да постигнете.
    6. Прехвърлете пастета в керамична тавичка или друг съд и залейте отгоре с разтопената гъша мас ( по желание). Оставете за една нощ в хладилника да стегне.

      WordPress Recipe Plugin by ReciPress