Рядко хваля някоя рецепта, но наистина се влюбих в тази рецепта за пилешки пастет. Може би защото пилешките дробчета бяха изключително пресни. Може би, защото не бях яла пастет от много време насам (и още повече пък домашен пастет). И така получи се много приятен пастет, на който се нахвърлихме с Деан веднага след като стегна.
След като пасирах дробчетата отгоре излях гъша мас, която ми беше останала от приготвянето на гъши дроб преди време. Получи се много приятно.
Обещавам по-често да приготвям разливни видове пастет и патета от тук нататък.
Харесайте страницата ни във фейсбук – https://www.facebook.com/Merudia.bg?ref=hl
Вижте още:
Пилешки дробчета с лук и домати
Pin ItДомашен пилешки пастет

От 04/18/2014
Публикувано на :Рядко хваля някоя рецепта, но наистина се влюбих в тази рецепта за …
Необходими продукти
- 800 грама пилешки дробчета
- шарен пипер на вкус
- сол на вкус
- 2 щипки мащерка
- 2 дафинови листа
- 1 глава лук
- 3 с.л. пача мас
- гъша мас з - по желаниеа поливане отгоре
Приготвяне
- Дробчетата се почистват и се сваряват добре, заедно с дафиновите листа.
- След като дробчетата се сварят, се изваждат дафиновите листа. Дробчетата се отцеждат, но част от водата, в която са врели се запазва.
- В сгорещената пача мас се задушава лукът. Прибавят се и дробчета да се позапържат.
- Добавя се солта и останалите подправки.
- Дробчетата се пасират, като се добавя по малко вода. Добавете толкова вода, в зависимост от гъстотата, която искате да постигнете.
- Прехвърлете пастета в керамична тавичка или друг съд и залейте отгоре с разтопената гъша мас ( по желание). Оставете за една нощ в хладилника да стегне.
WordPress Recipe Plugin by ReciPress
Напиши коментар
Want to join the discussion?Feel free to contribute!