Домашният течен шоколад е един от най-любимите ми десерти от детството. Спомням си дори формата на чашките, в които се сервираше. Сещам се и как нямах търпение да се стегне в хладилника, а исках да го хапвам още горещ.

Реших да пробвам да го приготвя, но нямах класическата рецепта за домашен течен шоколад. Взех рецептата за домашен шоколад на майката на Деан. Стана много вкусен, една идея по-тъмен от този в детството ми. В нейната рецепта за течен шоколад има и ванилия (записала съм в съставките), аз обаче не я добавих, защото обожавам аромата на какао и не исках той да ми се премесва с нищо друго.

Получи се добре!

Ако сте любители на шоколада, ето още няколко идеи:

Шоколадов мус

Шоколадов крем с капучино 

Домашни шоколадови бонбони

Чийзкейк с шоколадов ганаш

Шоколадов фъдж с лешници

Харесайте страницата ни във Фейсбук – http://www.facebook.com/Merudia.bg

 Pin It

Рецепта за домашен течен шоколад

domashen_techen_shokolad_kakto_v_detstvoto

От sheytanova

Публикувано на : 01/28/2013

  • Брой / порции: 7-8 купички

Домашният течен шоколад е един от най-любимите ми десерти от детството. …

Необходими продукти

Приготвяне

  1. Предварително млякото на прах и какаото се пресяват (в една купа се смесват).
  2. Водата се оставя да заври и в нея се слага захарта. Бърка се докато се разтопи.
  3. Прибавя се маслото и лимонтозу. По желание можете да сложите и ванилията (ако сте решили да използвате) тук. Отнема се от котлона.
  4. Към сиропа се слага по малко от сместа (сухо мляко и какао) и се бърка интензивно с домакинска тел до получаване на хомогенна смес.
    recepta_techen_shokolad_sas_suho_mliako
  5. Ако по някаква причина се получат бучки, се минава през цедка.
  6. Сместа се разпределя в десертни купички и се оставя няколко часа да изстине.

    WordPress Recipe Plugin by ReciPress