Домашният течен шоколад е един от най-любимите ми десерти от детството. Спомням си дори формата на чашките, в които се сервираше. Сещам се и как нямах търпение да се стегне в хладилника, а исках да го хапвам още горещ.
Реших да пробвам да го приготвя, но нямах класическата рецепта за домашен течен шоколад. Взех рецептата за домашен шоколад на майката на Деан. Стана много вкусен, една идея по-тъмен от този в детството ми. В нейната рецепта за течен шоколад има и ванилия (записала съм в съставките), аз обаче не я добавих, защото обожавам аромата на какао и не исках той да ми се премесва с нищо друго.
Получи се добре!
Ако сте любители на шоколада, ето още няколко идеи:
Харесайте страницата ни във Фейсбук – http://www.facebook.com/Merudia.bg
Pin It
Рецепта за домашен течен шоколад

От 01/28/2013
Публикувано на :- Брой / порции: 7-8 купички
Домашният течен шоколад е един от най-любимите ми десерти от детството. …
Необходими продукти
- 350 грама пудра захар
- 1 пакетче масло 125 грама
- 100 грама какао Джордани
- 250 грама мляко на прах
- 1 с.л. екстракт от ванилия по желание
- 1 щипка лимонтозу
- 250 мл вода
Приготвяне
- Предварително млякото на прах и какаото се пресяват (в една купа се смесват).
- Водата се оставя да заври и в нея се слага захарта. Бърка се докато се разтопи.
- Прибавя се маслото и лимонтозу. По желание можете да сложите и ванилията (ако сте решили да използвате) тук. Отнема се от котлона.
- Към сиропа се слага по малко от сместа (сухо мляко и какао) и се бърка интензивно с домакинска тел до получаване на хомогенна смес.
- Ако по някаква причина се получат бучки, се минава през цедка.
- Сместа се разпределя в десертни купички и се оставя няколко часа да изстине.
WordPress Recipe Plugin by ReciPress
Напиши коментар
Want to join the discussion?Feel free to contribute!