Какво по-хубаво от това да посрещнем деня на влюбените Свети Валентин с вкусни домашни бонбони с шоколад и лешници. 🙂

За това ви предлагам една сравнително лесна за домашни бонбони с лешници, с която да зарадвате любимите у дома. Можете накрая да потопите бонбоните в разтопен шоколад и да ги оставите след това да стегне шоколада, а можете и да ги поднесете като трюфели – без шоколадовия кувертюр отгоре – както си прецените. За тази рецепта за бонбони използвах 1 блокче и половина шоколад, който разтопих на водна баня, 2 с.л. течен тъмен веган шоколад, мляко, масло, лешници…

Тази рецепта е вдъхновена от поредния курс на училище Меню, който посетих. Благодаря ти, Иве 🙂

Харесайте страницата ни във фейсбук – https://www.facebook.com/Merudia.bg

Вижте още:

Бонбони с елда и какао

Кокосови трюфели (Домашни бонбони “Рафаело”)

Трюфели с кафе

Домашни шоколадови бонбони с орехи

 

Домашни шоколадови бонбони с лешници

domashni-shokoladovi-bonboni-s-leshnitsi

От sheytanova

Публикувано на : 02/13/2014

    Какво по-хубаво от това да посрещнем деня на влюбените Свети Валентин с …

    Необходими продукти

    Приготвяне

    1. Шоколадът и маслото се разтапят на водна баня. Прибавя се течният шоколад и меласата.
    2. Млякото се загрява съвсем леко и се добавя към сместа. Бърка се докато се получи хомогенна смес. След това се оставя за няколко часа в хладилника.
    3. От сместа се оформят топчета, като в средата на всяко се слага по един лешник.
    4. По желание топчетата може да се потопят в разтопения кувертюр, след което да се оставят да стегнат върху хартия за печене.
    5. Бонбоните се съхраняват на стайна температура.

      WordPress Recipe Plugin by ReciPress