За пръв път приготвям шоколадови бонбони у дома. Опитвала съм с трюфели и други бонбони, но след като видях с колко страст обработват шоколада в Кедбъри, реших, че и аз трябва да се науча да работя с шоколад. Давам си сметка за грешките на първия опит, но са поправими. У нас не ги забелязаха и бонбоните изчезнаха за миг 🙂
За да се запълни формата за пралини (с 15 гнезда), която аз използвам е необходима около 150 грама смес.
Pin ItДомашни шоколадови бонбони с орехи Recipe

От 09/16/2012
Публикувано на :За пръв път приготвям шоколадови бонбони у дома. Опитвала съм с трюфели и …
Необходими продукти
- 100 грама натурален шоколад
- 25 грама млечен шоколад
- 30 грама течна сладкарска сметана
- 15 парченца орехи
- 3-4 капки есенция ром или друга
Приготвяне
- Сметаната се кипва и в нея се изсипват двата вида шоколад. Прибавя се есенцията.
- Разбърква се до получаване не гъста смес. По желание могат да се добавят няколко капки олио, за да стане шоколадът по-лъскав. Аз лично забравих този път 🙂
- Сместа се разпределя във формата за пралини като се оставя малко свободно място, в което да се сложи парчето орех.
- Ако сместа в гнездата стане повече се заглажда с помощта на сладкарска шпатула.
- Шоколадовите бонобони се оставят в хладилник за няколко часа да стегнат.
- Изваждат се изключително лесно от силиконовата форма за пралини.
WordPress Recipe Plugin by ReciPress
Напиши коментар
Want to join the discussion?Feel free to contribute!