Макар да не са най-типичните коледни сладки, дребните сладки с кафе донесоха коледно настроение предната вечер, когато го извадих от фурната. Ароматът на кафето, примесен с този на канела, мед и индийско орехче обзеха кухнята. Рецептата за дребни сладки е лесна за приготвяне и е подходяща не само за Коледа.

Аз използвах пълнозърнесто брашно и съвсем малко бяло брашно за сладките, но вие можете да ги приготвите изцяло от бяло брашно!

Ето още една идея за дребни сладки тук.Pin It

Дребни сладки с кафе и мед

drebni_sladki_s_kafe_i_med

От sheytanova

Публикувано на : 11/12/2012

    Макар да не са най-типичните коледни сладки, дребните сладки с кафе …

    Необходими продукти

    Приготвяне

    1. Маслото и яйцето се изваждат от хладилника 2 часа преди да започнете да правите тестото за дребните сладки.
    2. Маслото и захарта се разбиват с миксер. Към тях се добавя яйцето и меда и се продължава разбиването.
    3. Добавя се кафето, пресятото брашно, содата и подправките и се замесва тесто.
    4. Разделя се на топки и се увива в найлон. Оставя се половин час в хладилник да стегне.
    5. Тестото се разточва на кора с дебелина 3-4 мм (аз предпочитам сладките да са по-тънки, но вие изберете вашата дебелина).
    6. Изрязват се фигурки с избрана форма и се нареждат на дъното на тава, предварително покрито с хартия за печене.
    7. Сладките се пекат между 5 и 10 минути, в зависимост от дебелината им на 160-170 градуса.
    8. Охлаждат се на решетка.

      WordPress Recipe Plugin by ReciPress