За първи път опитах енчиладас в Калифорния – там латино кухнята и в частност мексиканската е на всеки ъгъл. Реших да изпробвам и рецептата за енчиладас в къщи, защото изглежда изключително лесно и бързо приготването й (стига да не решите тортиите да си ги печете сами).

Аз купих готови тортии (един плик с 10 броя) и вече приготвям от вкусните енчиладас за втори път.

Ако ви харесва блога, можете да харесате страницата във Фейсбук.Pin It

Енчиладас с пилешко, царевица и чедър

енчиладас с пилешко, царевица и чедър

От sheytanova

Публикувано на : 12/09/2012

  • Брой / порции: 4 тортии

За първи път опитах енчиладас в Калифорния – там латино кухнята и в …

Необходими продукти

Приготвяне

  1. Зехтинът се загрява и в него се задушава лукът. Прибавя се доматеното пюре и чилито и се бърка докато сместа се редуцира.
  2. Пилешкото месо се запича на оребрен тиган (като му се добавя сол и черен пипер) и след това се разрязва на хапки.
  3. Чушката се нарязва на ленти.
  4. Върху всяка от тортиите в средата се слага пилешко месо, чушка, царевица, чили доматен сос и се загръща от двете страни. закрепя се с клечка за зъби.
  5. Отгоре се настъргва сирене чедър и се запича около 15 минути в предварително загрята фурна.

    WordPress Recipe Plugin by ReciPress