Тази рецепта за фалафел я приготвих спецално за участието ми в гурме рубриката на вестник Преса. Обожавам фалафелът, който приготвят на Попа в София и точно по тази причина и миналата седмица писах за египетската кухня. За родина на фалафела се смята имено Египет, но е популярен в целия Близък Изток. Представлява малко кюфте, приготвено от нахут или бакла; или както е в тази рецепта – и от двете. Добре е да използвате сух нахут, който се накисва предварително и после се смила на месомелачка.

Но ако времето ви е по-ценно, използвайте нахут от консерва и го пасирайте. Фалафелът се поднася със сос върху арабска питка.Pin It

Фалафел със сусамов тахан Recipe

falafel_sas_susamov_tahan

От sheytanova

Публикувано на : 10/26/2012

    Тази рецепта за фалафел я приготвих спецално за участието ми в гурме …

    Необходими продукти

    Приготвяне

    1. Нахутът, баклата, нарязаният на дребно лук и скилидката чесън се пасират. После се объркват заедно с яйцето.
    2. Прибавят се подправките и царевичното нешесте. Оформят се еднакви по големина топки, които се овалват в галета или брашно.
    3. Ако сместа е прекалено лепкава се прибавя още малко нешесте. Фалафелите се пържат в силно нагорещено олио. Сервират се поляти със сусамов тахан върху арабска питка.

      WordPress Recipe Plugin by ReciPress