Сицилианско песто, червено песто или песто росо е гъста паста приготвена най-често от сушени домати, зехтин, твърдо сирене (пекорино, пармезан), кедрови ядки (или орехи), магданоз, босилек, сол. Подправките могат да варират, но това са обикновено базисните продукти. Хубавото е, че може да се съхранява до няколко седмици в хладилник, в добре затворен буркан, стига пестото да е покрито с един слой зехтин. По същия начин можете да съхранявате и зеленото песто (маганозеното песто) и да го слагате както на паста, така и върху салати, меса.

Тук и тук можете да прочетете няколко съвета как да сварите пастата по най-правилния и добър начин.

От рецептата излизат 2 порции паста и допълнително червено песто, което можете да използвате за друго.Pin It

Фарфале с песто росо Recipe

farfale_s_pesto_roso

От sheytanova

Публикувано на : 09/13/2012

    Сицилианско песто, червено песто или песто росо е гъста паста приготвена …

    Необходими продукти

    Приготвяне

    1. Пастата се сварява в подсолена вода (поне 2 литра вода) според указанията на опаковката.
    2. През това всички продукти за пестото се смесват и се пасират до получаване на хомогенна смес.
    3. Горещата паста се обърква с пестото, като по желание може да се добави 1 – 2 лъжици вода, от тази, в която е вряла пастата.
    4. Поднася се в топла чиния.

      WordPress Recipe Plugin by ReciPress