Размечтах се за Франция вчера, за аромата на прясно изпечена франзела идващ от миниатюрните пекарни в пресечките на Шанз-Елизе. За Париж – един от най-романтичните градове, с вековни традиции е кулинарията.

Дали това, че французите правят най-добрите парфюми в света е повлияло и на факта, че правят едни от най-ароматните хлябове и тестени изделия, които съм опитвала някога?

Ах, тази франзели (или още се наричат багети)! Можете да намерите изключително малки франзели – по 7-8 см. Французите ги хапват често за закуска с масло и различни сладка. Някои франзели, известни още като багети достигат до 80-100 см. Когато ги продават в пекарниците често ги срязват на две и така ги пъхват в хартиените пликове.

Чесновата багета с подправки прекрасно се съчетава с различни зеленчукови крем супи. Може да сервирате хрупкавите резенчета вместо кротони или препечени филийки.

Харесайте страницата ни във фесйсбук – http://www.facebook.com/Merudia.bg.

 

 

Френска чеснова багета с подправки Recipe

frenska_chesnova_bageta_s_podpravki

От sheytanova

Публикувано на : 06/01/2012

  • Подготовка: 10 минути
  • Приготвяне : 20-25 минути
  • Готово след: 30 минути

Размечтах се за Франция вчера, за аромата на прясно изпечена франзела …

Необходими продукти

Приготвяне

  1. Маслото се оставя за няколко секунди леко да се разтопи в микровълновата фурна. Към него се добавят счукания чесън и всички подправки и се разбърква добре.
  2. Франзелата се нарязва на филийки с дебелина 1.2 – 1.5 см.
    franzela_chesnova_smes
  3. Всяка филийка се намазва обилно с чесновата смес от двете страни и парченцата се „слепват“ едно до друго върху лист алуминиево фолио.
  4. Важно е франзелата да се сглоби добре – да се спази последователността на филийките, в която е разрязана.
  5. Вече сглобена багетата се увива в алуминиевото фолио и се оставя за 20 минути в предварително сгорещена фурна на 180 градуса.
  6. След като е готова, фолиото се разтваря.
  7. Парченцата леко се разместват, за да могат да се запекат и багетата се връща допълнително 8-10 минути във фурната.
  8. Сервира се топла.
    prepechena_bageta

WordPress Recipe Plugin by ReciPress