gabi_miks_de_rit

Основното предимство да гъбения микс De Rit е, че гъбите са био. Друго нещо, с което привлича бурканчето с консервирани гъби е, че в него се съдържат гъбите намеко. Те представляват дребни гъби с кехлибарено-оранжева шапчица и тънки стъбла. Японските гъби намеко се срещат все по-често у нас заради мекия си и приятен вкус. При топлинна обработка гъбата намеко не се разпада, а остава стегната и цяла. Най-често можете да я намерите в буркан, консервирана. Намеко не е подходяща за сушене, както манатарките например.

Често в японските рецепти се използва гъбата шитаке, когато няма намеко.

Другата моя любима гъба, която се съдържа в микса е кладницата. Тя е значителна по-популярна от японската гъба намеко, но един от малкото начини да консумирате био кладница е именно чрез този гъбен микс.

Аз използвах гъбения микс, за да приготвя супа с гъби, като освен маринована кладница и намеко, добавих сушена манатарка и пресни печурки. Баба ми казваше, че на всяко ястие, на което добавиш гъби става чудесно. В този смисъл можете да сложите част от гъбения микс в различни яхнии, зеленчукови рула, баници с гъбена плънка, супи.

Може би ще ви е интересно да прочетете също за:

Аюрведична сол

Био червено цвекло

Кори за баница Хармоника

Харесайте страницата ни във фейсбук – http://www.facebook.com/Merudia.bg

 

Pin It
0 отговори

Напиши коментар

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *