Гъбите с чесън са подходящи както за гарнитура така и за предястие. Дори могат да се похапват като основно ястие по време на постите, които са в момента (Коледни пости – от 15 ноември до 24 декември).

От друга страна задушените гъби с чесън са особено подходящи за сезона, защото чесънът е естествен антибиотик, има антибактериални свойства и спомага в борбата с настинките и простудните заболявания. За да бъдат гъбите с чесън максимално полезни, за рецептата използвайте качествен зехтин, в който да ги задушите.

Харесайте страницата ни във фейсбук – https://www.facebook.com/Merudia.bg

Вижте още:

Вегетарианско предястие с тиквички, гъби и марокански кус-кус

Гъби с кестени и праз

Млечна супа с гъби

Писюр кюфте с гъбиPin It

Гъби с чесън

gabi_s_chesan

От sheytanova

Публикувано на : 11/17/2013

  • Брой / порции: 4 порции

Гъбите с чесън са подходящи както за гарнитура така и за предястие. Дори …

Необходими продукти

Приготвяне

  1. Зехтинът (2 с.л.) се загрява и гъбите (800 грама, нарязани) се задушават за около 3 минути като се разбъркват перидоично.
  2. Подправят се със сол, счукан чесън (4-5 скилидки) и шарен пипер. По желание се добавя сок от лимон (1 с.л.).
  3. Гъбите с чесън се поднасят поръсени с пресен магданоз, нарязан на ситно (2 с.л.).

    WordPress Recipe Plugin by ReciPress