Гъбите с чесън са подходящи както за гарнитура така и за предястие. Дори могат да се похапват като основно ястие по време на постите, които са в момента (Коледни пости – от 15 ноември до 24 декември).
От друга страна задушените гъби с чесън са особено подходящи за сезона, защото чесънът е естествен антибиотик, има антибактериални свойства и спомага в борбата с настинките и простудните заболявания. За да бъдат гъбите с чесън максимално полезни, за рецептата използвайте качествен зехтин, в който да ги задушите.
Харесайте страницата ни във фейсбук – https://www.facebook.com/Merudia.bg
Вижте още:
Вегетарианско предястие с тиквички, гъби и марокански кус-кус
Pin ItГъби с чесън

От 11/17/2013
Публикувано на :- Брой / порции: 4 порции
Гъбите с чесън са подходящи както за гарнитура така и за предястие. Дори …
Необходими продукти
- 800 грама гъби печурки
- 4-5 скилидки чесън
- 2 с.л. зехтин
- 1 с.л. лимонов сок по желание
- шарен пипер на вкус
- сол келтска, на вкус
Приготвяне
- Зехтинът (2 с.л.) се загрява и гъбите (800 грама, нарязани) се задушават за около 3 минути като се разбъркват перидоично.
- Подправят се със сол, счукан чесън (4-5 скилидки) и шарен пипер. По желание се добавя сок от лимон (1 с.л.).
- Гъбите с чесън се поднасят поръсени с пресен магданоз, нарязан на ситно (2 с.л.).
WordPress Recipe Plugin by ReciPress
Напиши коментар
Want to join the discussion?Feel free to contribute!