Продължавам с рецептите за кестени! Другата седмица пак ще гостувам във вестник „Всичко за семейството“ и подготвяме цяла статия за кестените. За тях приготвих освен тази, още 3 рецепти с кестени – печени кестени на фурна, мъфини с конфитюр от кестени и пилешко филе с кестени и картофено пюре. А миналата седмица приготвих и супа с кестени.
Тази рецепта с кестени и гъби е изключително подходяща за вегетарианци и постещи. Хлебният и същевременно сладникъв вкус на гъбите се съчетава добре със землистия вкус на гъбите. Празът дава допълнителен вкусов акцент на предястието и ни напомня за идващата зима.
Ето и няколко съвета при приготвяне на кестени:
- Изберете свежи, едри и сладки кестени
- Кората на кестените трябва да бъде лъскава
- Не купувайте влажни кестени, които миришат на мухал
- Използвайте предпазна ръкавица при цепенето на кората на кестените
- Обелете ги докато са още горещи
- Поднесете печените кестени топли
Гъби с кестени и праз Recipe

От 10/20/2012
Публикувано на :Продължавам с рецептите за кестени! Другата седмица пак ще гостувам …
Необходими продукти
- 6-7 кестена сварени и обелени
- 200 грама печурки
- 150 грама праз
- сол на вкус
- черен пипер на вкус
- 1 щипка сушени манатарки смлени
- 1 с.л. олио
Приготвяне
- Гъбите и празът се запържват в загряното олио.
- Подправят се със сол, черен пипер и смлени сухи манатарки.
- Малко преди да се отнемат от котлона, към гъбите се прибавят и кестените.
WordPress Recipe Plugin by ReciPress
Напиши коментар
Want to join the discussion?Feel free to contribute!