Продължавам с рецептите за кестени! Другата седмица пак ще гостувам във вестник „Всичко за семейството“ и подготвяме цяла статия за кестените. За тях приготвих освен тази, още 3 рецепти с кестени – печени кестени на фурна, мъфини с конфитюр от кестени и пилешко филе с кестени и картофено пюре. А миналата седмица приготвих и супа с кестени.

Тази рецепта с кестени и гъби е изключително подходяща за вегетарианци и постещи. Хлебният и същевременно сладникъв вкус на гъбите се съчетава добре със землистия вкус на гъбите. Празът дава допълнителен вкусов акцент на предястието и ни напомня за идващата зима.

Ето и няколко съвета при приготвяне на кестени:

  • Изберете свежи, едри и сладки кестени
  • Кората на кестените трябва да бъде лъскава
  • Не купувайте влажни кестени, които миришат на мухал
  • Използвайте предпазна ръкавица при цепенето на кората на кестените
  • Обелете ги докато са още горещи
  • Поднесете печените кестени топли

Pin It

Гъби с кестени и праз Recipe

gabi_s_kesteni_i_praz

От sheytanova

Публикувано на : 10/20/2012

    Продължавам с рецептите за кестени! Другата седмица пак ще гостувам …

    Необходими продукти

    Приготвяне

    1. Гъбите и празът се запържват в загряното олио.
    2. Подправят се със сол, черен пипер и смлени сухи манатарки.
    3. Малко преди да се отнемат от котлона, към гъбите се прибавят и кестените.

      WordPress Recipe Plugin by ReciPress