Ако и вие сте на романтична вълна покрай Свети Валентин ви предлагам една рецепта, подходяща за празника – гъши дроб със сладко от горски плодове. Приготвя се буквално за 5 минути и е едно изискано ястие, достойно за деня на влюбените.

Трябват ви няколко парчета гъши дроб, нарязани на шайби с дебелина около 1,5 см. Единственото, което трябва да направите е да загреете сух тиган и да сложите дроба. След по-малко от минутка го обърнете и изчакайте докато се запече леко и от другата страна. След това полейте със сладко от горски плодове. Ако сладкото, което имате е по-гъсти и не е достатъчно течно можете да го загреете леко на тиган, да добавите водичка и хубаво да разбъркате. След това веднага полейте върху гъшия дроб.

Гъши дроб се намира сравнително трудно. В смисъл, че не можете да го намерите във всеки магазин. За това пък можете да си поръчате от Вашата месарница доставка на гъши дроб до дома. Цената му е 42 и 48 лева за кг съответно за клас Б и А.

Харесайте страницата ни във фейсбук – https://www.facebook.com/Merudia.bg?ref=hl

Вижте още:

Пилешки дробчета с лук и домати