Гаспачото е изключително популярна лятна студена доматена супа в горещите райони на Испания. Понякога испанската лятна супа се приготвя пикантна, което е малко парадоксално за мен – хем идеята й е да охлажда, а хем пикантна. Но не е задължително да я правите люта/

Гледали ли сте като деца Смейство Симпсън – там сигурно сте чували за гаспачото и по-скоро Лиса Симпсън, която се хвали, че не е нужно да се яде месо, тъй като е направила достатъчно гаспачо. Е, в къщи колкото и гаспачо да направя, то не изключва месото, дори и в жегите 🙂

Ако търсите идея за друга разхлаждаща супа – вижте рецептата за таратор с маруля.

Гаспачо – испанска студена доматена супа

gazpacho

От sheytanova

Публикувано на : 06/28/2012

  • Брой / порции: 3-4 чинии

Гаспачото е изключително популярна лятна студена доматена супа в …

Необходими продукти

Приготвяне

  1. Всички продукти се слагат в блендер до получаване на гладка смес. По желание можете да оставите сместа да не стане абсолютно гладка, а да се усещат парченца от зеленчуците.
  2. Супата се сервира ледено студена с 1-2 парченца лед, полята със съвсем малко зехтин и по желание нарязана на ситно люта чушка.

    WordPress Recipe Plugin by ReciPress