Сега по празниците около Коледа и Нова година традиционно прекарваме повече време в кухнята. Защо тогава да не си позволим и едно по-дълго готвене на тази рецепта за говеждо с лук тогава. На практика само времето, което местото трябва да се пече във фурната е по-дълго, самата подготовка на ястието не е въобще сложна.

Единственото, което трябва да направите е да нарежете говеждото месо на големи хапки и да го запържете в сгорещена мазнина (олио или зехтин. Аз лично го запържих в олио от гроздови семки, защото не ми дразни стомаха. Добавя се сол, черен пипер, дафинов лист и няколко зърна бахар.

Добавят се няколко глави стар лук, нарязан на полумесеци. Лукът се задушава в мазнината, която е останала след като месото е било прехвърлено в гювеч. След като лукът се задуши се прибавя към месото. Пече се на 150 градуса около 4-5 часа. По този начин макар и говеждо месото става крехко и приятно.

Вижте още:

Харесайте страницата ни във фейсбук – https://www.facebook.com/Merudia.bg  Vashata_mesarnica

Крехко телешко в уок с моркови и лук

Млечно телешко с грахово пюре

Телешко бонфиле с личен сос

Телешко варено с туршия

Телешко на тиган със задушен спанак

Pin It