Сега по празниците около Коледа и Нова година традиционно прекарваме повече време в кухнята. Защо тогава да не си позволим и едно по-дълго готвене на тази рецепта за говеждо с лук тогава. На практика само времето, което местото трябва да се пече във фурната е по-дълго, самата подготовка на ястието не е въобще сложна.

Единственото, което трябва да направите е да нарежете говеждото месо на големи хапки и да го запържете в сгорещена мазнина (олио или зехтин. Аз лично го запържих в олио от гроздови семки, защото не ми дразни стомаха. Добавя се сол, черен пипер, дафинов лист и няколко зърна бахар.

Добавят се няколко глави стар лук, нарязан на полумесеци. Лукът се задушава в мазнината, която е останала след като месото е било прехвърлено в гювеч. След като лукът се задуши се прибавя към месото. Пече се на 150 градуса около 4-5 часа. По този начин макар и говеждо месото става крехко и приятно.

Вижте още:

Харесайте страницата ни във фейсбук – https://www.facebook.com/Merudia.bg  Vashata_mesarnica

Крехко телешко в уок с моркови и лук

Млечно телешко с грахово пюре

Pin It
0 отговори

Напиши коментар

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Вашият отговор на Click Here for More Info Отказ

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *