grafiti_proekt

Както вече ви бях писала тук и за тези, които са се върнали от морето и са похапнали морски вкусотии има интересни събития в София като например Графити лято 2013. Тази седмица графити артистите ще изрисуват стаите и ще направят интериорен дизайн на Арт Хотел Симона в София. От 22 август всеки, който минава през хотела ще може да разгледа стаите и да даде своя анонимен вот за стаята, която най-много му е допаднала. За стаите още не знам, но ми допаднаха имената на някои от графити проектите – „Летящата стая“, „Пеперудено лилаво“, „Свобода“.

Подробна информация за авторите и творбите:

Стая 501. „Де/Конструкция“, Стефан (Stafo) и Борис (Konte)

Движението на женското тяло, уловено в миг от вечността.

Стефан (Stafo) и Борис (Konte)  са запалени по графитите от около 10 години, но работят заедно от сравнително скоро. Техният последен проект е именно – стая 501 в хотел Симона – Де/Конструкция.  Графитът улавя миг от една феерична метаморфоза, в която материалното, тленното, преходното се разпадат и разрушават, но само за да преминат към по-възвишеното духовно, към вечното и космическото.

Стая 502. „Пеперудено лилаво“, Николай и Даниел, SuperGteam

Това е другият проект, който ме грабва със заглавието си. В него има композиция с пеперуди из цялата стая. Пеперудите с различните си форми са навсякъде – по тавана, ъглите… Разнообразните пеперудени форми се противопоставят на строгата геометрия в графити проекта.

Стая 503. „Летящата стая“, Димитър и Васко, Stern

Кой да разчетем сънищата на човек, как се чувства той, когато сънува небивали приказки с летящи къщи? Това ще покажат пловдивчаните от PTKcrew с графити проекта си. Един различен поглед над сънищата, без сложни психологически тълкувания, просто една красива приказка, която пожелаваме на всички да сънуват в „Летящата стая 503“.

Стая 504. „Свобода“, Атанас, Broke

Ако не сте виждали въздушни къщи 0 сега можете да го направите. Без да се нарушава балансът в природата и без да се секат дървета… Може да звучи налудничаво, но Атанас – по-познат като BROKE си поставя това предизвикателство.

Чрез своя графити проект той ще построи въздушни къщи върху дървета и клони; басейн с чиста планинска вода, изливаща се направо от водопад. Кой е казал, че хармонията и човешкото строителство създава дисбаланс?

Стая 505. „Ну, погоди“, Емил, Estel

Спомняте ли си обичаните от всички ни герои от „Ну Погоди”. Лошият вълк и симпатичното, вечно побеждаващо зайче вдъхновяват графити майсторите. Стая 505  в хотел Симона е място, където Вълчо и Заекът спокойно се наблюдават един друг, вместо да се гонят.

Стая 506. „Гълъби”, Георги, Ozone

Гълъбите са неизменна част от пейзажа във всеки голям град по света и по тази причина Георги ги е избрал за водеща тема в своя графити проект.Причина за това е и фактът, че те са най-близки като живот до съвременния човек, оцеляващи в града, борещи се с пренаселеност и замърсяване, докато търсят препитание. Полетът им носи идеята за свободата в града.

Стая 507. „Природна воля”, Андрей, wytw0

Графити проектът на Ангрей показва свободата и ограничението по нов начин. През погледа на колибри можем да видим какво е свободата. Колибрито, което е на свобода, извън клетката си…

Стая 509. „Африка“, Даниел, Мария-Елена и Александър, OSM crew

Кога последно бяхте в Африка? Ако е било отдавна или никога кракът ви не е стъпвал там, стая 509 на арт хотел Симона е вашето място. Там ще видите триизмерен слон, който върви към теб и лениво помахва с уши, жираф мързеливо похрупващ листа и внушителен тигър наблюдаващ всичко това от едно зелено храстче.

Стая 510. „Room in Rome„, Илиян, Illy23

Направен по едноименния филм, проектът „Room in Rome“ ни поднася истинското значение и философията на мотото „Be Free!“, избрано от Арт Хотел Симона за тема на конкурса. Душевността на героините във филма е надживяла времето си и е израз на бъдещия еволюционен скок на човешкото съзнание. Върховното усещане, което героините пресъздават, е аналог на любов към всяко живо същество на земята.

Стая 511. „Морско дъно”, Мартин и Теодор, JuneKiss,

Ако о ви е любопитен животът под водата, стая 511 на хотел Симона ви дава възможност да разберете… Тъмните сини нюанси и елементите от океанското дъно показват идеята на Мартин и Теодор за океанското дъно. Най-интересната част от графити проектът е над леглото в стаята, където на фокус са водолаз и октопод.

Стая 512. „България на длан”, Наско (TASK) и Йоан (JAHONE), LOV crew

Свобода е човек да има възможността да си вземе само четката си за зъби и да отпътува нанякъде… Именно пътят и природата са основните акценти в стая 512 в Арт Хотел „Симона”. Всеки, който влезе в стаята може да избере своят собствен път – към морето или към гората, към планината или равнината.

Скоро стаите ще бъдат готови и всички ще можем да им се насладим 🙂 Адрес на хотела – Гр. София,
бул. „Инж. Иван Иванов № 10″, ъгъла на бул.“Възкресение“ и бул.“Ив. Ев. Гешов“.

0 отговори

Напиши коментар

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *