Още от дете яхнията от грах беше едно от любимите ми ястия. Карах майка ми постоянно да готви грах и имах чувството, че само на грах можех да живея. Сега все по-рядко готвя грах и дори да го приготвям, по-скоро експериментирам с граха, отколкото да залагам на любимата от детството ми яхния с грах.

Наскоро приготвих телешко с грахово пюре, идеята за което взех от Ива от кулинарно училище Меню. Граховото пюре ми е вече една от любимите гарнитури. И така след пюрето от грах реших да експериментирам и да приготвя грах яхния, в която да сложа много домати. Използвах консервирани домати, тъй като пресните още не са хубави. По отношение на самия грах, използвах замразен, но и консервиран грах ще ви свърши отлична работа. Просто трябва да намалите времето за варене.

Харесайте страницата ни във фейсбук – https://www.facebook.com/Merudia.bg

Вижте още:

Пилешко с пресен зелен грах

Рибна салата с кисели краставички и грах

Солен щрудел с аспержи, пресен грах и сирена

Грах с домати

grah-s-domati

От sheytanova

Публикувано на : 03/10/2014

    Още от дете яхнията от грах беше едно от любимите ми ястия. Карах майка ми …

    Необходими продукти

    Приготвяне

    1. Лукът и чесънът се задушават в загретия зехтин.
    2. След това се прибавя граха и се разбърква. Добавя се червения пипер и брашното. Отново се разбърква добре.
    3. След това се прибавя 2 ч.ч. топла вода или зеленчуков бульон.
    4. Оставя се докато течността изври до половина. (ако грахът изисква повече време да се свари се добавя повече вода и се оставя по-дълго време да ври). Прибавят се подправките и доматеното пюре.
    5. Оставя се да къкри около 10-15 минути на котлона докато доматеното пюре се посгъсти.

      WordPress Recipe Plugin by ReciPress