Знаете, ли че холандците са майстори на граховата супа… Приготвят я по уникален начин като смачкват част от граха. Аз обаче в тази рецепта ви предлагам отново да смачкаме една част от граха, но да не е под формата на супа, а по-гъстичко – като яхнийка.
Останалото е лесно – изпичате джолана и след като изстине се нарязва на кубчета – една част от които се прибавят към самата яхния, а останалите за декорация отгоре при поднасянето.
Вижте как да приготвите тази грахова яхния с джолан! Аз лично използвах боб от буркан, но още по-вкусно би било, ако използвате пресен грах.
Ако сте почитатели на граха вижте още:
Харесайте страницата ни във фейсбук – https://www.facebook.com/Merudia.bg
Грахова яхния с джолан

От 07/05/2015
Публикувано на :Знаете, ли че холандците са майстори на граховата супа... Приготвят я по …
Необходими продукти
- 1 свински джолан
- 1 буркан грах
- 1 глава лук
- 10 см праз от стръка
- 1 голям картоф
- 1 стрък селъри
- 1 малък морков
- черен пипер на вкус
- сол на вкус
- 2 с.л. зехтин
- 1 ч.л. чубрица
- 1 к.ч. бяло вино
Приготвяне
- Джоланът се посолява със сол и черен пипер и се изпича до готовност с 1 к.ч. бяло вино. След като е готов се нарязва на кубчета.
- През това време в сгорещения зехтин се задушават нарязаните на ситно картоф, лук, праз, селъри и морков.
- Добавя се грахът, разбърква се добре и се оставя да къкри, като се добавят 2-3 ч.ч. вода. Прибавя се сол и черен пипер.
- След като зеленчуците (особено картофът) са добре сварени, част от тях се намачкват добре с вилица. Прибавя се по-голямата част от нарязания на кубчета джолан. Подправя се с чубрица.
- Поднася се с допълнително джолан отгоре.
WordPress Recipe Plugin by ReciPress
Напиши коментар
Want to join the discussion?Feel free to contribute!