Знаете, ли че холандците са майстори на граховата супа… Приготвят я по уникален начин като смачкват част от граха. Аз обаче в тази рецепта ви предлагам отново да смачкаме една част от граха, но да не е под формата на супа, а по-гъстичко – като яхнийка.

Останалото е лесно – изпичате джолана и след като изстине се нарязва на кубчета – една част от които се прибавят към самата яхния, а останалите за декорация отгоре при поднасянето.

Вижте как да приготвите тази грахова яхния с джолан! Аз лично използвах боб от буркан, но още по-вкусно би било, ако използвате пресен грах.

Ако сте почитатели на граха вижте още:

Грах с домати

Крем супа с грах и картофи

Млечно телешко с грахово пюре

Пилешко с пресен зелен грах

Харесайте страницата ни във фейсбук – https://www.facebook.com/Merudia.bg Vashata_mesarnica

Грахова яхния с джолан

грах-яхния-с-джолан

От sheytanova

Публикувано на : 07/05/2015

    Знаете, ли че холандците са майстори на граховата супа… Приготвят я по …

    Необходими продукти

    Приготвяне

    1. Джоланът се посолява със сол и черен пипер и се изпича до готовност с 1 к.ч. бяло вино. След като е готов се нарязва на кубчета.
    2. През това време в сгорещения зехтин се задушават нарязаните на ситно картоф, лук, праз, селъри и морков.
    3. Добавя се грахът, разбърква се добре и се оставя да къкри, като се добавят 2-3 ч.ч. вода. Прибавя се сол и черен пипер.
    4. След като зеленчуците (особено картофът) са добре сварени, част от тях се намачкват добре с вилица. Прибавя се по-голямата част от нарязания на кубчета джолан. Подправя се с чубрица.
    5. Поднася се с допълнително джолан отгоре.

      WordPress Recipe Plugin by ReciPress