Традиционната грузинска супа Харчо е много обичана от грузинците. Тя намира широка употреба в арменската кулинария и Кавказките кухни, които имат общ вкус. За нейното приготвяне не са необходими специални кулинарни умения. Необходими са три компонента, които не трябва да се заменят: говеждо месо, ядли и специален грузински сливов сос Ткемали. И не на последно място традиционната грузинска смес от подправки хмели-сунели. Без нея няма да се получи характерния грузински вкус и аромат на супата Харчо. След приготвяне на супата отнемаме тенджерата от котлона. Ако държим до край на грузинската традиция завиваме с кърпа тенджерата както е с капака и изчакваме 20-30 минути. Така ще се насладим на хармонията от неповторимия вкус и чудесен аромат на супата Харчо. Може да не е най-точната рецепта за класическата грузинска супа Харчо, но пък е много вкусна.

Някои казват, че в супата се слагат лешници, но аз лично използвах нарязани орехи и се получи много добре.

Харесайте страницата ни във фейсбук – https://www.facebook.com/Merudia.bg   Vashata_mesarnica

Вижте още:

Агнешка супа с коприва

Пикантна супа с бира и бекон

Супа с кайма и зеленчуци

Грузинска супа Харчо

gruzinska_supa_harcho

От sheytanova

Публикувано на : 12/30/2013

    Традиционната грузинска супа Харчо е много обичана от грузинците. Тя …

    Необходими продукти

    Приготвяне

    1. Месото се нарязва на малки кубчета и се слага да ври в 3 литра вода. Оставя се да ври около 1 час и 30 минути като се отпенва. След това нарязаният на ситно лук се задушава в загрятото олио. Прибавя се към него червения и черния пипер, сол. Разбърква се и веднага се изсипва към супата. Добавя с оризът и се оставя още около 10 минути да поври. След това се прибавя грузинската подправка хмели сунели и смлените орехи и се оставя да ври още 5-6 минути.
    2. След като супата е готова се прибавя счукания чесън. Супата се остава покрита с капак за около 10-15 минути преди да бъде сервирана, за да може да се ароматизира добре от подправките. Поднася се с нарязан магданоз.

      WordPress Recipe Plugin by ReciPress