Със застудяването на времето все по-често поглеждам към рафта с гювечетата и глинения голям гювеч. В тази връзка приготвих и гювечета, в които добавих всякакви вкусотии – карчначе, варени картофи, доматки, чушки, яйце и какво ли не…

Когато бях малка и майка ми ме възпитаваше да бъда добра домакиня все ми повтаряше да не приготвям гювечета, когато ще имам гости. У нас приготвянето на гювечето беше един вид изчистване на хладилника – иначе казано – всичко, което е останало по малко – сирене, картофи, зеленчуци, салам… всичко се слага в гювече.

Деан обаче толкова много обича гювечета, че често се налага да купувам специално продукти, за да приготвя гювечета.

Харесайте страницата ни във фейсбук – https://www.facebook.com/Merudia.bg

Вижте още:

Пилешки сърца по селски в гювече

Шкембе с гъби в гювеч

Свински джолан в гювечPin It

Гювече с карначе

gyuveche_s_karnache

От sheytanova

Публикувано на : 09/23/2013

  • Брой / порции: 2 гювечета

Със застудяването на времето все по-често поглеждам към рафта с …

Необходими продукти

Приготвяне

  1. Картофът и чушката се нарязват на дребно, осоляват се и се слагат на дъното на гювечетата.
  2. Прибавя се сиренето, доматеното пюре, подправките. Най-отгоре се слага карначето.
  3. Гювечето се слага в студена фура и се пече на 170 градуса, докато се запекат добре карначетата.
  4. След това най-отгоре се чуква по едно яйце и се пече до готовност.

    WordPress Recipe Plugin by ReciPress