hapki_s_haiver_tarama_i_krastaviza

Обадиха ви се приятели, че идват след малко на гости? Не сте приготвили нищо за хапване? Ето една идея за хапки, които ще ви спечелят време, докато гостите ги хапнат вие да сготвите нещо набързо.

Имате хляб? Да, но е поизсъхнал, нали? Нищо! Само го изрежете на кръгчета и го препечете на скарата или директно на котлона, ако нямате скара.

Докато скарата загрее обелете и нарежете на кръгчета една краставица.

Извадите и кутийката разбит хайвер, който сложихте в събота в препълнената количката докато пазарувахте в супермаркета. Напълнете хайвера в пош. Ако нямате пош, използвайте найлонова торбичка, на която срежете единия край (вместо накрайник).

И така, на финалната права сме! Нареждате препечена филийка, краставица и отгоре с (импровизирания) пош сложете хайвера тарама.

Декорирайте с пресен лук, стръкчета магданоз, копър, резени лимон или каквото имате под ръка.

Имате прекрасен уелкъм за вашите гости.

 

Pin It
2 отговори
 1. Вълканова
  Вълканова says:

  Шейтанова, рецептите ви са чудесни, но е особено дразнещо когато употребявате тези ужасни чуждици. Нима сте забравила еквивалентите им на български, същия език, който имате за роден? Или така ви звучат по-модерно? Искрено казано, половината Ви рецепти звучат извънземно. Съвет – най-приятелски – слезте на земята от англйиския облак, накойто сте се качила, и си поправете изказването. Благодаря.

  Отговор
  • sheytanova
   sheytanova says:

   Привет, Вълканова! Благодаря ви отново за обратната връзка. Вярвам, че тя е важна за всеки любител като мен в кухнята. Аз смятам обаче, че това е личен блог и езикът, който използвам е езикът, на който говоря всекидневно с близките си. Начинът, по който говоря и пиша… дори и да ги променя все ще се намери някой, на който нещо не му харесва! Това съм аз и си давам сметка, че не мога да се харесам на всички! Благодаря за приятелските съвети все пак!

   Отговор

Напиши коментар

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *