Хладилникът ни никога не остава без сирене! И аз, и Деан обожаваме качественото сирене независимо какъв тип е – българско саламурено, камамбер, рокфор, грюер, рикота…

В случая с рецептата за хапките със сирене и ябълка използвах едно от най-добрите български крави сирена – Хармоника. Сладостта на ябълката се комбинира успешно с ядковия вкус на орехите и млечния на сиренето.

Харесайте страницата ни във фейсбук – https://www.facebook.com/Merudia.bg

Вижте още:

Солени трюфели със сирене

Картофена супа с козе сирене Меее

Патладжан със сирене и нар

 

 Pin It

Хапки със сирене и ябълка

hapki_sas_sirene_i_yabalka

От sheytanova

Публикувано на : 10/04/2013

  • Брой / порции: около 18-20 хапки

Хладилникът ни никога не остава без сирене! И аз, и Деан обожаваме …

Необходими продукти

Приготвяне

  1. Орехите са натрошават на ситно.
  2. Ябълката се нарязва на парчета и заедно с натрошеното сирене Хармоника, рапичното олио и шарения пипер се пасира до получаване на хомогенна смес. По желание се добавя сол.
  3. От сместа се оформят хапки с желана големина (аз ги оформям големи колкото орех) и се овалват в орехи.

    WordPress Recipe Plugin by ReciPress