Като студентка в САЩ, за първи път, когато отидох работих на две места. След като приключих работа на летището в Лос Анжелис, пътувах до Санта Моника, където правех сандвичи в Subway. Любопитно ми беше, че много хора желаеха в сандвича им да бъде добавено авокадо (срещу 50 цента).
За пръв път там проядох авокадо и нещо повече – хапвах авокадо почти всеки ден. Авокадото в Калифорния е уникално – голяма част всъщност беше внесено от Мексико. Като си дойдох в България на няколко пъти купих авокадо и бях втрещена от разликата. Нямаше същия аромат тукашното, не ухаеше така както авокадото в Калифорния, да не говорим, че беше неузряло… Хайде, има трикове как да „узрее“, но с другите неща не можех да се примеря. И така изключих авокадото от менюто и сега за пръв път след няколко години купих авокадо. Оставих го няколко дни у дома, за да омекне и ето какво приготвих – парти хапки с авокадо. Към коктейлните хапки прибавих и скариди, които мисля, че изключително успешно се съчетават с авокадото.
Харесайте страницата ни във фейсбук – https://www.facebook.com/Merudia.bg
Вижте още:
Брускети със скариди и зеленчуци
Оризови спагети по китайски със скариди и соеви кълнове
Pin ItХапки със скариди и авокадо

От 11/18/2013
Публикувано на :- Брой / порции: 15 хапки
Като студентка в САЩ, за първи път, когато отидох работих на две места. …
Необходими продукти
- 1 франзела
- 15 скариди бланширани и изчистени
- 1 авокадо
- 1 малка глава лук или 1/2 едра
- 2 с.л. лимонов сок прясно изцеден
- 3 с.л. майонеза
- 2 с.л. кетчуп
- сол на вкус
Приготвяне
- Костилката и кората на авокадото се премахват.
- Авокадото, заедно със ситно нарязания лук, лимоновия сок, майонезата, кетчупа и солта се смесват и се пасират докато се получи хомогенна смес.
- Френзелата се нарязва на кръгчета и се запича леко на сух тиган от двете страни.
- Върху всяко колелце франзела се поставя от сместа с авокадото (около 2 ч.л.) и отгоре се поставя по една изчистена едра скарида (или по няколко малки, коктейлни).
WordPress Recipe Plugin by ReciPress
Напиши коментар
Want to join the discussion?Feel free to contribute!