Днес е рожденият ми ден и съм в Амстердам, заедно с моят любим (вече съпруг) Деан и прекрасните ни кумове. По тази причина няма как да готвя днес, но ви споделям една рецепта, която приготвих за новия проект на Белла, в който участвам – La vita e bella! Там заедно с две от най-талантливите кулинарни блогърки – Дани и Мина в следващите няколко месеца ще приготвяме вкусотии с продукти на Белла и ще правим животът още по-красив 🙂

И така, първата ми рецепта от този проект е за хрупкави кошнички с рататуй. Самите кошнички са направени от кори за баница. Вижте по-долу как!

Харесайте страницата ни във фейсбук – https://www.facebook.com/Merudia.bg

 

Хрупкави кошнички с рататуй

хрупкави-кошнички-с-рататуй

От sheytanova

Публикувано на : 09/29/2014

    Днес е рожденият ми ден и съм в Амстердам, заедно с моят любим (вече …

    Необходими продукти

    Приготвяне

    1. Зеленчуците се нарязват на тънки шайби, като патладжанът се поръсва със сол и се оставя за 15-20 минути да може горчилката да излезе.
    2. След това патладжанът се измива и се нарежда върху хартия за печене, като се намазва със зехтин. Пече се докато омекне и стане златист в предварително загрята фурна на 180 градуса. След това се оставя да изстине.
    3. После всички зеленчуци се нареждат в намаслена тавичка за печене. Към тях се добавя чесън и сол и се заливат с настърганите домати и мащерката. Отгоре се добавя струйка зехтин.
    4. Рататуят се пече около 20-25 минути в нагрята фурна на 180 градуса.
    5. През това време се приготвят хрупкавите кошнички. Маслото се разтопява и с него се намазват корите за баница. 3-те листа се слагат един върху друг и се нарязват на 12 парчета.
    6. Така получените правоъгълници се притискат във формички за печене на мъфини. Пекат се между 5 и 10 минути докато станат златисти е загрята фурна на 180 градуса. Във всяка кошничка се слага от рататуя и малко стръкче мащерка.

      WordPress Recipe Plugin by ReciPress