По форумите чета, че хората все по-трудно откриват хубаво българско сирене. Онова, което помним от детството, със саламурения вкус… абе да си мирише на бяло сирене. Аз имам няколо мои любими, които открих през последните една-две години и едно по едно ще ви разкажа за всички.

Ако обаче искате сиренето да е от био краве мляко, сиренето на Harmonica е „вашето сирене“. 🙂 Краве млякото се добива от няколко на брой семейни ферми в Троянския Балкан. Кравите се хранят главно с трева от старопланинските пасища като се спазват принципите на био земеделието.

Тук особено важно е да кажем, че сиренето е узряло. Единствено узрялото сирене е лесно смилаемо за стомаха ни и се усвоява лесно от организма. Сиренето от краве мляко Harmonica зрее поне  45 дни, както впрочем трябва да зрее всяко подобно сирене. По този начин биохимичните и микробиологичните процеси протичат по естествен начин без да се налага използването на „химии“.

Сиренето на Хармоника е изключително полезно, защото в него се съдържат много аминокиселини, калций и фосфор – съставки, които са особено важни за силния имунитет, костната система и цялостното здраве на организма.

Харесайте страницата ни във фейсбук – https://www.facebook.com/Merudia.bg

Вижте още:

Козе сирене Меее

Българска био гауда

Сирене халуми

 

1 отговор

Trackbacks & Pingbacks

  1. […] лично го приготвям като намачквам разви количества бяло саламурено сирене на Хармоника (което купувам от Биомаг в Лозенец, на площад […]

Напиши коментар

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *