halloween_pumpkin_carving

Хелоуин е празник, който се празнува всяка година на 31 октомври. Деца и възрастни се обличат със страшни костюми и малчуганите обикалят съседите и близки и казват „Trick or Threat“. Т.е. децата искат сладки (бонбони, близалки, сладки лакомства) или в противен случай ще направят пакост. Изписах го на английски, защото този празник идва точно от англоезичните страни.

В Америка малки и големи планират костюмите си за Хелоуин месеци напред. Поканите за партитата по случай празника се изпращат поне 2 седмици по-рано. Домовете ухаят на канела и ябълки. Изключително вълнуващ момент от годината за всички (е, точно тази година ураганът „Санди“ навярно обърка плановете на мнозина, но аз говоря по принцип).

У нас също с всяка изминала година празнуването Хелоуин набира скорост. Ако сте решили да изработите фенер от тиква и това ви е за пръв път, най-добре започнете с класическото оформяне – отрязвате капаче, махате семките на тиквата, изрязвате очи, нос и уста и оформяте място за свещ.

Има един американец, който прави най-уникалния карвинг на тиква, който съм виждала. Казва се Ray Villafane и ето няколко снимки на негови произведения. Жалко, че не живея в Щатите, със сигурност щях да си поръчам тиква от него.

Това е снимката на деня и в Boredpanda. Ако случайно и вие трябва да извикате на света или просто да кажете на близките и приятелите си, че ще ставате родители, ето един интересен начин да го направите:

съобщаване за бебе

У нас също карвингът на тиква става все по-нашумял и заслуга за това има Веселина Славчева. Интервю с нея можете да намерите тук.

Харесайте страницата ни във фейсбук – https://www.facebook.com/Merudia.bg?ref=hl

снимки: http://www.boredpanda.com/

Pin It
0 отговори

Напиши коментар

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *