Преди Великден е добре да затегнем коланите, за да можем максимално да се насладим на агнешкото за Великден. За това ви предлагам тази салата с айсберг и пилешко, чиито дресинг напомня за дресинга на салата Цезър. В дресинга на нашата салата с пиле има аншоа, зехтин, оцет, няколко ореха, пресен магданоз и сос уорчестър. Всички съставки се слагат в чопър и се смилат добре.

Пилешкото месо можете да го изпечете предварително, а можете директно да го свалите от тигана и да го добавите към салатата. И двата варианта са подходящи. На мен лично и студените пилешки гърди в салата ми допадат. Единственото по-специфично, което правя е, че след като сваля пилешкото месо от грил-тигана го овалвам в ситно нарязан магданоз и малко зехтин. Така пилешките гърди запазват своята сочност.

Харесайте страницата ни във фейсбук – https://www.facebook.com/Merudia.bg Vashata_mesarnica

Вижте още:

Салата с печено пиле

Зелена салата с риба тон и царевица

Зелена салата с цитруси и червен лук

Зелена салата със запечено сирене халуми

Pin It
salata-sas-siomga-i-dresing-s-vodka-absolut

Ако искате по-нестандартен и интересен дресинг за салата, непременно трябва да опитате дресинга с водка Absolut. Особено подходящ е за салати, в които има риба – в случая аз използвах пушена сьомга. Освен водка, за дресинга ще ви трябват още горчица на зърна, зехтин, фреш от портокал, фреш от грейпфрут, сол, черен пипер.

За да подчертаете цитрусовия вкус на дресинга, можете да използвате разновидността на водка Абсолют – Абсолют Цинтрон. За тази рецепта за салата със сьомга, аз използвах „синия“ Абсолют.

Харесайте страницата ни във фейсбук – https://www.facebook.com/Merudia.bg

Вижте още:

Рулца от тиквички с пушена сьомга и крема сирене

Запеканка с картофи, пушена сьомга и червен лук

Салата айсберг със сьомга и майонезен сос

 

Салатки вече могат да се намерят по всяко време от годината, макар най-доброто време за зелени салатки и червени салатки си остава пролетта. Може да разнообразите традиционната за много български семейства зелена салата с пресен лук и репички и да я направите една идея по-интересна. Добавете една от супер храните – годжи бери към салатата и малко ядки и ще имате нова рецепта!

В случая за дресинга освен любимия ми соев сос Кикоман изпозлвах и един продукт, който открих наскоро – зехтин с лимон. Вместо да се смесват отделно зехтин и лимон, Rapunzel са го измислили! 🙂

Харесайте страницата ни във фейсбук – https://www.facebook.com/Merudia.bg

Вижте още:

Бърза салата с макарони и краставица

Зелена салата с орехи, синьо сирене и ябълка

Зелена салата с пъдпъдъчи яйца и сушени домати

Зелена салата с риба тон и царевица

Зелена салата с цитруси и червен лук

Зелена салата със запечено сирене халуми