Ако питате виенчани, те никога няма да са чували за рецепта за шницели от кайма. Ние обаче не ни пречи да експериментираме и да си направим пилешки шницели с бадеми. Единствено трябва да намерите месарница, където предлагат мелене на месо – пилешко. Другият вариант е да си го смелите у дома, ако имате как. Към пилешката кайма добавих и смлени в блендера бадеми. Може да оставите бадемите на малки парченца, но трябва да предупреждавате, че ще хрупкат шницелите.

Вижте как преди време приготвих шницели с кайма и картофи. Особено важно е, когато пържите шницелите – независимо дали са от кайма или класически да ги слагате в силно загрята мазнина. По този начин няма да бъдат много мазни, напоени с мазнината.

Харесайте страницата ни във фейсбук – https://www.facebook.com/Merudia.bg Vashata_mesarnica

Вижте още:

Свински шницел с картофи

Свинско с хрупкава орехова коричка

Случва и ви се вечер да ви се прияде нещо сладко? На мен лично – често! Ето една идея как да си направим домашен течен шоколад с ядки и фурми. За рецептата за домашен шоколад са ви необходими какао на прах, рожков,  кашу, бадеми, фурми, 2 жълтъка, вода и кафява захар. Важно е да се отбележи, че за домашния течен шоколад ядките трябва да бъдат сурови, а яйцата – изключително пресни.

Вижте още:

Домашен течен шоколад

Крем с къпини и бял шоколад

Лешниково-шоколадов фъдж с ром

Сладките с рожков и бадеми са едни от най-любимите ми напоследък. Първо, че ме привлича цвета им – напомнят ми за шоколад, а после и комбинацията от ядки с рожков си е просто класика. Още по-прекрасни станаха сладките с рожков  заради кленовия сироп, който добавих в рецептата.

Макар много хора да смятат, че в в рецептите за сладки с рожков, самият рожков едва ли не играе ролята на какао, аз не съм на това мнение. Мои познати твърдят, че рожков и какао са взаимно заменяеми – мога да се съглася само, ако в рецептата за сладки се „гони“ цвят и до там. Ароматът на рожков е много различен, както можете да усетите, ако си изпечете тези сладки с рожков и бадем.

Ако продължавате да се чудите какво представлява рожков вижте статията ми Какво е рожков?

Харесайте страницата ни във фейсбук – https://www.facebook.com/Merudia.bg

Вижте още:

Коледни медени сладки

Коледни сладки

 

Kartofi_na_furna_s_kafe_i_klenov_sirop

Картофи с кафе е една интересна и в същото време нетрадиционна комбинация. Кленовият сироп и кафето най-често се използват в рецептите за сладкиши, но тази рецепта за картофи на фурна доказва, че има и изключения. Силният аромат на кафето и сладкият вкус на кленовия сироп обгръщат иначе семплите на вкус картофи.

Още малко и на пазара излизат пресните картофи, които можете да използвате в тази рецепта с кафе. А ако сте истински експериментатори (и ако намерите на пазара), сложете сладки червени картофи. Така двата сладки вкуса (на картофите и кленовият сироп) ще подчертаят горчивия вкус на кафето.

Вижте още:

Дребни сладки с кафе и мед

Трюфели с кафе

Червен боб с кафе и бърбън на фурна

Харесайте страницата ни във фейсбук – http://www.facebook.com/Merudia.bg

Pin It
koledni_bonboni

Ето и една алтернатива на коледните сладки. Ако не ви се стои около печката да печете курабийки или пък не ви се декорират коледно сладки, направете тези бонбони с коледна декорация.

Ако все пак сте решили да правите коледни сладки, вижте как да декорирате коледни сладки като звездички и като елхички.

Харесайте страницата ни във Фейсбук – http://www.facebook.com/Merudia.bg

Pin It