Салатки вече могат да се намерят по всяко време от годината, макар най-доброто време за зелени салатки и червени салатки си остава пролетта. Може да разнообразите традиционната за много български семейства зелена салата с пресен лук и репички и да я направите една идея по-интересна. Добавете една от супер храните – годжи бери към салатата и малко ядки и ще имате нова рецепта!

В случая за дресинга освен любимия ми соев сос Кикоман изпозлвах и един продукт, който открих наскоро – зехтин с лимон. Вместо да се смесват отделно зехтин и лимон, Rapunzel са го измислили! 🙂

Харесайте страницата ни във фейсбук – https://www.facebook.com/Merudia.bg

Вижте още:

Бърза салата с макарони и краставица

Зелена салата с орехи, синьо сирене и ябълка

Зелена салата с пъдпъдъчи яйца и сушени домати

Зелена салата с риба тон и царевица

Зелена салата с цитруси и червен лук

Зелена салата със запечено сирене халуми

zelena_salata_s_rukola_marinovani_susheni_domati_i_orehi

Тази рецепта е на майка ми. Тя сама си суши доматите в сушилня за плодове и зеленчуци и после си ги маринова в зехтин и подправки. Стават божествено вкусни и ароматни. Някой път ще ви разкажа по-подробно за целия процес на сушене на доматите и другите плодове и зеленчуци…

Стига да не са много сухи, можете да използвате и купени сушени домати и да си ги мариновате в зехтин и босилек, магданоз, малко чесън. Предварително е добре да ги попарите в гореща вода, за да бъдат по-крехки и сочни.

Pin It