Начало »
немски-кюфтенца-с-аншоа

Немски кюфтета с аншоа в бял сос

В Месо, Немска На 27/03/2016 13 коментара

Някои галено ги наричат „клопсчета“, но на практика това е рецепта за кьонигсберски кюфтенца, които се предлагат в Германия. Истината е, че на пръв поглед нито аншоата, нито… Още »

svinski_but_s_morkovi_na_furna

Свински бут с моркови на фурна

В Зима, Коледа, Месо На 22/12/2013 85 коментара

Свинският бут става много добре шпикован. Можете да направите разрези с остър и тънък нож и да шпиковате с морков, чесън, чушка, червен пипер, зелен пипер и въобще… Още »

Pin It
zaek_v_gyuvech_s_bira_i_vino

Заек в гювеч с вино и бира

В Българска, Есен, Коледа, Месо На 30/09/2013 278 коментара

Както съм казвала и преди, заешкото си е едно от специфичните за обработка меса в кулинарията. Рецепти за заешко има изключително много, важно е да съобразите заешкото дали… Още »

svinski_shnizel_s_kartofi

Свински шницел с картофи

В Виенска, Месо, Основни ястия На 17/12/2012 113 коментара

Класическият шницел се приготвя от начукано на тънко телешко месо. Аз съм приготвяла шницели от кълцано месо (кайма) с картофи, които макар да са далеч от виенските стават… Още »

Pin It
piyani_krushi_s_karamelov_sladoled

Пияни круши с карамелен сладолед

В Българска, Десерти с плодове, Зима, Пролет На 15/04/2012 91 коментара

Ето, че не само черешите могат да бъдат пияни. С тази рецепта ще „напием“ крушите. Ще ги обелим, ще ги сварим в червено вино, подправено с ароматни подправки… Още »

Pin It