Щом четете това, означава, че имате страст за готвене или поне търсите нещо интересно и вкусно за хапване. Има рецепти, които са по-сложни за изпълнение, отнемат повече време, необходими са повече техники и продукти и въпреки всичко резултатът не винаги е отличен. Много често мечтаното ястие не се получава от първия път и в допълнение на това като се обърнете на мивката виждате купища съдове – тенджери, загорели тави, тигани със сос и какво ли още не… Дори и ястието да не е перфектно обаче можете да го замаскирате с някой трик. Но едно е сигурно – не искате гостите ви и любимите хора, които сте поканили да виждат купчината мръсни съдове.

Сега Fairy Platinum ви позволява да пробвате колкото рецепти пожелаете, защото със своето 3X действие срещу упоритите мазнини: бързо измиване, дълготрайна пяна и накисващ ефект, измива всички мръсни съдове, които остават след кулинарното ви постижение!

Ще ви предложа и една рецепта на Иван Звездев, която оставя трудно почистващи се съдове, но резултатът от приготвеното ще очарова и най-претенциозното небце. Така че доверете се на Fairy Platinum и да запретваме ръкави!

Но първо няколко допълнителни съвета от Иван Звездев:

„Като професионален майстор-готвач често пъти ми се случва да оставям купчини с мръсни съдове в кухнята. Когато готвя не обичам да се ограничавам в продуктите, които използвам. Затова имам нужда от надежден помощник и добра техника при почистването на съдовете след готвене. Ето няколко практични идеи, които може да следвате в кухнята:

•             След като приключите с готвенето, накиснете съдовете с топла вода – така помагате на упоритите мазнини да се измият по-лесно

•             Добавете почистващ препарат Fairy и разтъркайте за повече пяна

•             Използвайте тел при наистина упоритите петна

Със своето бързо измиване, дълготрайна пяна и накисващ ефект, Fairy е най-добрият помощник в кухнята!“

 

Ето още едно мое предложение от блога на Белла – салата с паста, майонеза и бекон.

Харесва ми комбинацията от паста, бекон, царевица и краставица, защото има от всичко – свежест, месце, нещо хрупкаво… А майонезата обединява в едно всичките съставки в салатата и й дава завършеност. И така – слагайте пастата да се вари и да се захващаме! Рецепта за салата с паста и майонеза!

Ако искате да наблегнете на вкуса на пастата и именно пастата да бъде акцентът в салатата – сложете 300 грама суха паста. В противен случай, ако желаете майонезеният вкус да бъде преобладаващ – заложете на по-малко паста (около 200 грама). Аз лично предпочитам първият вариант!

Харесайте страницата ни във фейсбук – https://www.facebook.com/Merudia.bg

Вижте още идеи за салати с паста и майонеза:

Бърза салата с макарони и краставица

 

 

След като опитах най-добрият стек на света в един steak house в Хонг Конг, приготвянето на стекове ми е изключително голямо предизвикателство. Отначало избягвах да правя стекове у дома, защото поменът за онзи уникален стек изплуваше в главата ми, но си казах, че полека-полека ще се науча.

Една от основните тайни на стека определено е в самото телешко месо – колко е зряло, какво качество е, от какво животно. Другото голямо предизвикателство – температурата и самата техника на приготвяне. Тази рецепта за стек с трюфели е подходяща за начинаещи готвачи на стекове. Най-добрият вариант е да използвате , като може да се кажче, че и вайсбрат ще ви свърши работа, ако нямате бонфиле. Вайсбратът се нарича още пт месарите – филето на бута, така че самото месо не е мазно и е крехко. Важно е да помолите в месарницата да им обясните за какво ще ползвате месото и по възможност те да ви подберат парче, подходящо за стек. Средно едно парче трябва да е около 250 грама и да е с дебелина около 2,5 – 3 см.

В този случай за овкусяване използвах черни български летни трюфели. За да си отворят добре аромата обаче на трюфелите им е необходима мазнина и за това около стека сложих по едно слайсче бекон. Трюфелите добавят един допълнителен изискан вкус на стека.

Харесайте страницата ни във Фейсбук – http://www.facebook.com/Merudia.bg Vashata_mesarnica

Вижте още рецепти с трюфели:

Пържени яйца с български летен черен трюфел

Талиатели с трюфели и сметана

Има десетки начини да приготвите ориз. Впечатленията ми са, че най-често се готви ориз на фурна. Но аз днес реших без да включвам фурната да приготвя ориз с бекон. Приготвям ориза в тенджерата, като първо запържвам съвсем леко нарязания на кубчета бекон и добавям след това спанака.

По този начин използвам сезонните зеленинки, а в същото време и месоядните в къщи са щастливи. За повече вкус добавям една препълнена лъжица доматено пюре – концентрат (продават го в миниатюрни консерви в големите хранително вериги). Ако нямате гъсто доматено пюре, можете да го замените с лютеница, например.

Вярвам, че за целта ястието най-добре би се получило с ориз от сорта арборио, но за съжаление нямах в къщи и пробвах с бял перлен ориз и се получи добре.

Вижте още:

Свински гърди ма фурна с ориз и спанак

Оризов пудинг с кафе

Оризови спагети по китайски със скариди и соеви кълнове

Пълнени калмари с ориз и спанак

Харесайте страницата ни във фейсбук – http://www.facebook.com/Merudia.bg

Pin It

Пилешкото месо, особено по-сухото се комбинира много добре в рецептите с бекон. Парти бутчетата, увити в бекон и запечени добре са сравнително бърза вечеря. Парти бутчетата в бекон можете да ги предложите като предястие или като акомпанимент на футболния мач. Мъжете ще се влюбят в пилешкото с бекон, което се съчетава прекрасно с халба изстудена бира.

Ех, макар да не съм мъж ми се догледа футбол!

Ето още няколко идеи за рецепти с пилешко месо и с наденички, които може да ви допаднат:

Пилешки крилца със соев сос

Панирани пилешки гърди с кашкавал

Наденички с картофи и домати

Харесайте страницата ни във фейсбук – http://www.facebook.com/Merudia.bg

Pin It
pikantna_supa_s_bira_i_bekon

Бирата се използва често в кулинарията, особено в държавите, които имат дългогодишни пивоварни традиции. Защо тогава и ние да не включим бирата в рецептите си? Единствената популярна рецепта с бира, за която се сещам (майка ми в детството ми я приготвяше често) е пиле с картофи и бира.

Аз ще ви предложа първата рецепта с бира в моя кулинарен блог и тя е за супа с бира и бекон. Отначало бях скептична за вкуса на супата след като сложа бирата, но се получи много приятен аромат. Определено по-различен от този,  който би се получил, ако вместо бира в супата бях сложила зеленчуков или месен бульон. Пикантният вкус на супата се дължи на малкото количество кайеснки пипер, който добавих. Вие можете да го замените по желание с лют червен пипер или сушена люта чушка.

Ако сте любител на бирата сигурно ще ви е интересно да прочетете за най-богатата колекция от бирени бутилки в света.

Харесайте страницата ни във Фесбук – http://www.facebook.com/Merudia.bg

Pin It

Талителите най си подхождят с кремообразни сосове за паста. Ето обаче едно доказателство, че се комбинират добре и с бекон, моркови и лек доматен сос.

За да се получат добре вашите рецепти за талиатели добре е важно в какво количество вода се вари пастата и в каква тенджера за паста ги варите.

Pin It

Представям ви една рецепта, която е изключително простичка за приготвяне, популярна най-вече в Рим, за който скоро ви писах тук. Има десетки интерпретации на паста с карбонара, но аз ще ви покажа класическата, най-семплата. И ще ви обясня защо тя се приготвя само с яйца и бекон. Никакви чушки, кисели краставички, домати, морковчета не се добавят в тази паста.

Легендата разказва, че „спагети карбонара“ първоначално са приготвяли италианците, които са добивали дървени въглища (от итал. carbonaio) през втората световна война. Това са били изключително тежки години и за това работниците са използвали най-евтините продукти – паста и яйца и са добавяли по съвсем малко бекон, за да не са абсолютно постни спагетите.

Да, спагетите! Спагети е най-подходящият тип паста, който можете да използвате за тази рецепта.

Ето и как се приготвя: