
Паста с шкембе и доматен сос
В България най-често асоциираме приготвянето на шкембе с шкембе чорбата. Италианците обаче приготвят шкембето по удивително апетитни начини, един от които е паста с шкембе и доматен сос…. Още »

Студена супа с розови домати и сирене
Харесвам вкуса на розовите домати през лятото, особено когато са белени. Почти винаги купувам розови домати, за смета на червените. А комбинацията хубав розов български домат с бучка… Още »

Пилешко с маслини в доматен сос
Бърза рецепта за горещите летни дни и не само… Използвайте свежо пилешко месо (пилешки гърди), маслини каламата (или други, каквито обичате), както и пресни домати. Всички средиземноморски подправки… Още »
Pin It
Талиатели с наденички
Италианската кухня е моят най-голям извор за вдъхновение. За мнозина Италия е пица, паста, Венеция и колизеума, но за мен не е така. Италия за мен е бижуто… Още »

Лазаня с пилешко и моцарела
Лазанята е едно от най-известните италиански ястия за всички времена. Браво на този, който я е измислил 🙂 Навярно най-известната лазаня е лазанята болонезе, но днес ще направим… Още »
Pin It
Пълнозърнести спагети с песто росо
Преди време приготвих фарфале с домашно песто росо. Сега обаче бях прекалено натоварена и реших да заложа на червеното песто на Barilla. Харесвам продуктите на Barilla още от… Още »
Pin It
Пикантна паста с пилешко и червена чушка
Ако обичате червена паста (накратко казано с доматен сос), мисля че тази рецепта ще ви допадне. Аз приготвям рецептата пилешко месо от бутче. Купувам обезкостено месо – или… Още »
Pin It
Пилешки гърди в доматен сос
Хубавото на пилешките гърди е, че се приготвят изключително бързо. Трябват им не повече от 30 минути и са готови. Могат да се комбинират успешно с различни сосове,… Още »
Pin It
Паста с амарант и нахут на фурна в доматен сос
За първи път в кухнята ми влиза паста от амарант и нахут. Нямах очаквания, не знаех колко по-различна ще бъде тя от обикновената паста и за това реших… Още »
Pin It
Картофи на фурна с домати и лютеница
Картофите на фурна винаги се получават добре и са класически акомпанимент на месни и безмесни ястия. Може да ги сервирате и като мезе към биричката или просто като предястие. Аз… Още »
Pin It