Случва и ви се вечер да ви се прияде нещо сладко? На мен лично – често! Ето една идея как да си направим домашен течен шоколад с ядки и фурми. За рецептата за домашен шоколад са ви необходими какао на прах, рожков,  кашу, бадеми, фурми, 2 жълтъка, вода и кафява захар. Важно е да се отбележи, че за домашния течен шоколад ядките трябва да бъдат сурови, а яйцата – изключително пресни.

Вижте още:

Домашен течен шоколад

Крем с къпини и бял шоколад

Лешниково-шоколадов фъдж с ром

Сладките с рожков и бадеми са едни от най-любимите ми напоследък. Първо, че ме привлича цвета им – напомнят ми за шоколад, а после и комбинацията от ядки с рожков си е просто класика. Още по-прекрасни станаха сладките с рожков  заради кленовия сироп, който добавих в рецептата.

Макар много хора да смятат, че в в рецептите за сладки с рожков, самият рожков едва ли не играе ролята на какао, аз не съм на това мнение. Мои познати твърдят, че рожков и какао са взаимно заменяеми – мога да се съглася само, ако в рецептата за сладки се „гони“ цвят и до там. Ароматът на рожков е много различен, както можете да усетите, ако си изпечете тези сладки с рожков и бадем.

Ако продължавате да се чудите какво представлява рожков вижте статията ми Какво е рожков?

Харесайте страницата ни във фейсбук – https://www.facebook.com/Merudia.bg

Вижте още:

Коледни медени сладки

Коледни сладки