Ако се чудите как да приготвите пуешко месо и по-точно пуешки бутчета, ето една сравнително лесна рецепта за пуешки бутчета на фурна. Аз лично предпочетох да премахна костта на бутчето и да го напълня с гъбената плънка. По този начин смятам, че пуешкото месо се овкусява много по-добре, отколкото, ако изпечем пуешките бутчета и отстрани в тавичката се задушат гъбите.
За да обезкостите лесно пуешкото бутче използвайте остър, къс нож и първо разрежете цялото бутче по дължина, като с острието се движите по продължение на костта. Правете къси движения с ножа. Конкретно при обезкостяването на пуешките бутчета ще са ви необходими остри домакински ножици или друг инструмент, с който да отрежете жилите.
За съжаление не във всяка месарница се продава пуешко месо, но в месарници Вашата месарница винаги има. Нещо повече – вече Вашата месарница предлага и доставка на месо по домовете – разгледайте сайта им и вижте какво предлагат. В месарницата можете да помолите да обезкостят пуешките бутчета вместо вас.

Харесайте страницата ни във фейсбук – https://www.facebook.com/Merudia.bg
Вижте още:
Пуешки хапки на грил тиган
Пилешки бутчета в бекон
Пилешки бутчета със соев сос с гарнитура
Пилешки бутчета със сомак и чеснови белени домати
Pin It