Телешки език в масло на тиган е уникално предястие – съчетава се прекрасно както с вино, така и бира. Можете да сварите телешкия език от предния ден и да го обелите още докато е топъл. По този начин, когато пристигнат гостите ви (или просто за вечеря за близките ви) трябва само да го нарежете на филийки и да го запържите в загрятото масло.

Езикът може да се поднесе както в масло, така и на супа например. Макар тази рецепта за супа с език и кюфтета да е със свински език, успешно може да се приготви и с телешки език. Също така телешкият език може да се панира с яйце, брашно, галета. Получава се прекрасно.

Според мен най-добре е езикът – независимо дали е телешки или свински да се поднася топъл.

Харесайте страницата ни във фейсбук – http://www.facebook.com/Merudia.bg Vashata_mesarnica

Вижте още:

Шкембе с език на фурна

Бусека – шкембе по милански

lavrak_s_domati_i_chesan_na_furna

Бях решила последния ден от почивката ни в Гърция да купя гръцка риба, но беше неделя, оставих купуването на риба за Солун и съвсем забравих, че в неделя голяма част от гръцките корабчета на влизат във водата. Имаше малки пристанища в Ситония, на които се предлагаше прясна гръцка риба и в неделя, но…

Та като се прибрахме реших все пак да приготвя риба и избрах лаврак. Ето и моята рецепта за лаврак на фурна:

Pin It