Утре е Никулден и ви предлагам една рецепта с телешко, в която има риба, но основното все пак си остава месото. И то не какво да е, а телешко бонфиле! Ако обичате риба, но повече харесвате телешко – тази рецепта за витело тонато е за вас! На практика това е запечено телешко бонфиле, което е нарязано на тънки шайби и отгоре е полято с майонезен сос с риба тон.

Витело тонато можете да го поднесете като предястие, а защо не и като основно ястие – то е достатъчно питателно. В Пемонте, където е родината на витело тонато-то, ястието се сервира основно през лятото и винаги студено.

Телешко бонфиле на разумна цена се продава във Вашата месарница – правят и безплатни доставки до дома!

Харесайте страницата ни във фейсбук – https://www.facebook.com/Merudia.bgVashata_mesarnica

Вижте още:

Зелена салата с риба тон и царевица

Паста с риба тон на фурна

Салата с китайско зеле, риба тон и соев сос kikkoman

Pin It

Уловена в студените води на източния Атлантически океан, филето на рибата сайда е един достъпен избор за напълно натурално рибно филе, което може да бъде печено, пържено или панирано. Благодарение на лекия си вкус и липсата на мирис, филето сайда е подходящо и за хора, които не харесват риба или са чувствителни към нейния характерен аромат. Този риба е добра алтернатива на пилешкото месо и в много ястия успешно може да го замени.

Поширането на риба е процес, при който филето (най-често навито на руло) се вари във вряла вода или друга течност без да кипва. В тази рецепта рибата се пошира в зеленчуков бульон.

Филе от сайда можете да намерите в рибни магазини Пуерто Рибко.

Харесайте страницата ни във фейсбук – https://www.facebook.com/Merudia.bg

Вижте още:

Филе от ципура със зелена салата с булгур и нар

Медена сьомга с пармезанови аспержи

Сьомгова пъстърва със сметана, синьо сирене и стафиди

Pin It