Яхнията от кокошка се приготвя по много сходен начин на пилешката яхния. Разликата е, че месото от кокошка трябва да се вари повече от пилешкото, защото е по-жилаво. Яхнията от кокошка ще ви напомни за бабините манджички, които като малки много от нас са яли. Правя я точно по бабешки – сгъстявам я с малко брашно, с червен пипер. Можете да оставите малко повече сосче по желание, ако искате да си го отопите с прясно изпечена домашна питка. Това е ваше решение.

Не забравяйте да харесате Фейсбук страницата на мерудия.бг

Вижте още:

Мексиканска яхния

Постна боб яхния

Яхния от грах

Яхния от зелен боб

Яхния от нахут

podarazi_ot_palachinki_sas_solena_planka

Признавам, че идеята за рецепта за палачинки с пилешко-доматена плънка не е моя, а на Деан. Той приготвя пълнежа за палачинките за втори път, но първи пропуснах да направя снимки. Единственото, с което се включвам аз е аранжирането на самите палачинки.

Ако не ви се върти тигана да правите палачинки, ето как можете да си направите няколко виртуални – тук.

Pin It
pileshko_sas_zelen_presen_grah

В блога ще срещнете различни рецепти за грах – супен грах, консервиран грах, замразен, но моят фаворит си остава пресния зелен грах. Онзи ден видях, че продават на пазарчето до нас и макар да имах планове за друга рецепта с пилешко, реших, че пресният грах с пилешките гърди, които бях купила ще се съчетаят отлично.

Стига да не са много жилави шушулките, можете да сварите граха директно с тях. За да сте по-сигурни обаче, можете все пак да почистите граха.

Аз направих компромисен вариант и използвах за рецептата за пилешко с пресен грах както изчистен, така и грах с шушулки.