Рядко хваля някоя рецепта, но наистина се влюбих в тази рецепта за пилешки пастет. Може би защото пилешките дробчета бяха изключително пресни. Може би, защото не бях яла пастет от много време насам (и още повече пък домашен пастет). И така получи се много приятен пастет, на който се нахвърлихме с Деан веднага след като стегна.

След като пасирах дробчетата отгоре излях гъша мас, която ми беше останала от приготвянето на гъши дроб преди време. Получи се много приятно.

Обещавам по-често да приготвям разливни видове пастет и патета от тук нататък.

Харесайте страницата ни във фейсбук – https://www.facebook.com/Merudia.bg?ref=hl  Vashata_mesarnica

Вижте още:

Дип маслини със сирене

Пилешки дробчета с лук и домати

Pin It

Като чуете агнешко с картофи сигурно си представяте печено агнешко с картофи (най-често цяло бутче  или плешка) или пък агнешка яхния с картофи. Идеята за тази рецепта я взаимствах от списание GoodFood, където е наречена Агнешко с картофи Дофиноаз. Атрактивното в случая е начинът, по който са наредени картофите от една страна. Второто различни нещо е, че агнешкото месо се пече от предния ден и реално на втория ден се обезкостява, накъсва се на парчета и се пече заедно с картофите.

Аз промених малко рецептата по мой вкус. Едната промяна се състои в това, че не сложих цяла бутилка вино в ястието. Всъщност не сложих никакво вино. В оригиналната рецепта на Good Food към агнешкото с картофи се прибавя цяла бутилка червено вино, но аз лично го асоциирам с по-тежки меса, по-зимни рецепти и някак си не ми се връзваше. Още повече, че червеното вино винаги променя цвета на ястието. Така, че си го спестих.

Другото нещо, което направих различно е обработката на картофите. В рецептата агнешко с картофи Дофиноаз самите картофи се сваряват съвсем леко. Аз ги нарязах на тънко и ги наредих директно върху обезкостеното агнешко месо.

И последно 🙂 Аз използвах агнешка плешка (около 2,5 кг), както е по оригиналната рецепта за агнешко с картофи, но следващия път мисля да приготвя това ястие с агнешко бутче. То не е толкова мазно и реално се губи по-малко 🙂

Харесайте страницата ни във фейсбук –  https://www.facebook.com/Merudia.bg  Vashata_mesarnica

Вижте още:

Агнешки котлети със спанак и сирене

Агнешки кюфтета с гарнитура

Агнешки стекове със зеленчуци