Начало »
супа-агнешки-набор

Пролетна супа от агнешки набор

В Пролет, С месо На 05/03/2017 Коментарите са изключени за Пролетна супа от агнешки набор

Предлагам ви една супа, която носи пролетно настроение и обикновено след като приготвя първата агнешка супа за годината – скоро след това идва време да примирам ботушите и… Още »

немски-кюфтенца-с-аншоа

Немски кюфтета с аншоа в бял сос

В Месо, Немска На 27/03/2016 13 коментара

Някои галено ги наричат „клопсчета“, но на практика това е рецепта за кьонигсберски кюфтенца, които се предлагат в Германия. Истината е, че на пръв поглед нито аншоата, нито… Още »

Pisyur_kyufte

Писюр кюфте с гъби

В Месо, Пролет, Турска На 09/06/2015 116 коментара

Писюр кюфтетата някои ги наричат голи сърми. Други правят асоциация със супата топчета с ориз и смятат, че двете рецепти си приличат – просто в едната кюфтетата са… Още »

Pin It
zaek-po-maltiiski

Заек по малтийски

В Месо На 26/08/2014 189 коментара

Това лято с Деан бяхме на почивка за една седмица в Малта и един от фаворитите от местната кухня ни стана заешкото по малтийски. Макар по принцип да… Още »

teleshko-vav-vinen-sos

Телешко във винен сос с белучка

В Зима, Месо, Френска На 13/05/2014 96 коментара

Обичам телешко месо във винен сос. Всъщност обичам всякакво телешко месо, като напоследък когато правя телешко със сос го приготвям по сходен начин. Използвам най-често телешки шол, който… Още »

Pin It
agneshko-s-kopriva-mliako-i-iaitsa

Агнешко с коприва, мляко и яйца

В Българска, Великден, Месо, Пролет На 29/04/2014 42 коментара

Ако се чудите как да приготвите агнешки врат – това е един много лесен начин. Единственото, което трябва предварително да направите е да изпечете агнешкия врат за около… Още »

teleshki-ezik-s-maslo

Телешки език в масло на тиган

В Българска, Зима, Пролет, С месо На 24/03/2014 110 коментара

Телешки език в масло на тиган е уникално предястие – съчетава се прекрасно както с вино, така и бира. Можете да сварите телешкия език от предния ден и… Още »

shkembe-s-ezik-na-furna

Шкембе с език на фурна

В Българска, Месо, С месо На 16/02/2014 119 коментара

Всички, които обичат шкембе чорба ще харесат и следващата ми рецепта за шкембе с език на фурна. Ключовото е да си купите качествено шкембе и език и да… Още »

pateshko_s_kartofi

Патешко с картофи

В Коледа, Месо На 27/12/2013 81 коментара

Няколко последователни дни сега по празниците се отдадох на тотален релакс. Забравих за готвене, за снимане, за публикуване даже тук. Извинявам се за което, но всеки има нужда… Още »

svinski_but_s_morkovi_na_furna

Свински бут с моркови на фурна

В Зима, Коледа, Месо На 22/12/2013 85 коментара

Свинският бут става много добре шпикован. Можете да направите разрези с остър и тънък нож и да шпиковате с морков, чесън, чушка, червен пипер, зелен пипер и въобще… Още »

Pin It