tapioka_krem_s_djuli

В сезона на дюлите е престъпление за мен да не направя печени, карамелизирани дюли.  Ароматът им ми напомня за детството и баба ми, която имах чувството, че можеше само на дюли да живее. Спомням си как нареждаше дюлите изправени на перваза на прозореца и винаги стаята й ухаеше на плодове.

Ако сега е сезонът на дюлите, то за тапиоката сезон няма. За това ви предлагам една рецепта с тапиока – десерт с аромат на кокос и запечени дюли. Десертът с тапиока има много елегантен и изискван вкус.

Тапиоката представлява малки бяло-жълтеникави зрънца, които се използват както за сгъстяване на супи, ястия, така и за превъзходни десерти. Десертите с тапиока и мляко някои българи асоциират с мляко с ориз, но текстурата на ориза и тапиоката като се сварят е различен. Кремът с тапиока е вкусен както топъл, така и когато се охлади, така че опитайте и двата варианта.

За щастие тапиока се внася и у нас и все повече хора я използват, за това скоро ще пиша подробно за нея!

Харесайте страницата ни във фейсбук – http://www.facebook.com/Merudia.bg

Pin It