Най-специфичното в тази рецепта за салата с печено пиле е начинът, по който се приготвят пилешките гърди. След като се осолят и подправят с черен пипер се начукват до дебелина около 1,5 см и се натриват с рас ел ханут. За да полепнат добре подправките е добре съвсем леко да намазните пилешкото месо за салатата.

След това се запичат в намаслен тиган с незалепващо покритие като се обръщат на всяка минута. Това се повтаря докато пилешките гърди добият коричка. Ако са начукани добре и на тънко няма причина вътре да останат сурови. След като ги свалите от тигана, веднага ги оваляйте в нарязан на ситно магданоз и малко зехтин. Така ще останат сочни. Оставете ги да си починат и след това ги нарежете на жулиени.

Харесайте страницата ни във фейсбук – https://www.facebook.com/Merudia.bg

Вижте още:

Зелена салата с риба тон и царевица

Зелена салата с цитруси и червен лук

Зелена салата със запечено сирене халуми

Pin It
supa_ot_cherveni_chushki_s_kashu_i_sirene

Последният хубав червен пипер е на пазара и е добре да се възползваме от възможността да си изпечем червени чушки за тази ароматна супа с червени чушки. Супата с печен пипер се поднася студена, става бързо и е доста питателна! Какво повече да искаме от една рецепта за супа?

Разбира се, можете да използвате и готови, консервирани печени червени чушки, но вкусът ще е една идея по-различен. Супата съм я овкусила със зехтин с лимон, но ако не разполагате с такъв можете да го замените със зехтин екстра върджин и да капнете няколко капки лимон (по желание). Също така съм добавила сурово кашу в супата от чушки и сирене Хармоника.

Харесайте страницата ни във фейсбук – https://www.facebook.com/Merudia.bg

Вижте още:

Гаспачо – испанска студена доматена супа

Картофена супа с козе сирене Меее

Кашкавалена супа

Крем супа от моркови с куркума

 

Pin It

Салатки вече могат да се намерят по всяко време от годината, макар най-доброто време за зелени салатки и червени салатки си остава пролетта. Може да разнообразите традиционната за много български семейства зелена салата с пресен лук и репички и да я направите една идея по-интересна. Добавете една от супер храните – годжи бери към салатата и малко ядки и ще имате нова рецепта!

В случая за дресинга освен любимия ми соев сос Кикоман изпозлвах и един продукт, който открих наскоро – зехтин с лимон. Вместо да се смесват отделно зехтин и лимон, Rapunzel са го измислили! 🙂

Харесайте страницата ни във фейсбук – https://www.facebook.com/Merudia.bg

Вижте още:

Бърза салата с макарони и краставица

Зелена салата с орехи, синьо сирене и ябълка

Зелена салата с пъдпъдъчи яйца и сушени домати

Зелена салата с риба тон и царевица

Зелена салата с цитруси и червен лук

Зелена салата със запечено сирене халуми

Има ли смисъл да запичаме мидите във фурната? Този въпрос изскочи след като публикувах снимката от мидите от тази рецепта малко преди да ги „хвърля“ във фурната. Веднага един мой познат от социалната мрежа коментира под снимката и изрази учудването си защо ги слагам във фурната…

Реално предварително мидите бяха поврели под капак и на практика черупките се бяха отворили. Реших обаче да експериментирам, защото съм чела, че доста хора ги приготвят по този начин – на фурна. За пръв път използвах за готвене зехтин с лимон, който особено много предпочитам за пресните салати през лятото. Получи се много добре!

Аз лично не открих много голяма разлика дали накрая мидите ще се запекат във фурна за 8-10 минути ли не, при положение че брашното в соса преди това е било запечено на сух тиган. Така, че ако бялото вино вече е изстудено и не ви се чакат още 10 минути, за да се запекат мидите във фурната, просто неглижирахте последната част от рецептата 🙂 – т.е. не ги запичайте, а сервирайте направо – полети със соса и резенчета лимон.

Но тъй като името на рецептата е „миди на фурна с чеснов сос“, аз ще ви я опиша подробно.

Харесайте страницата ни във фейсбук – https://www.facebook.com/Merudia.bg

Вижте още:

Миди яхния

Миди Сен Жак на тиган

Паста с морски дарове

Pin It