domashni_parjeni_kjuftenza

Ако обичате месото и скарата, предполагам и домашните кюфтенца са ви любими. Тайната тук е в хубавата кайма и подборът на подправките за кюфтета.

Pin It

Има различни видове руладини – в единия случай може да приготвите пилешки гърди нарязани на тънко и да ги навиете на руло с плънка от зеленчуци или сирена.

Аз обаче искам да ви покажа една рецепта за руладини, в които вместо пилешки гърди ще използваме мляно место (кайма смес – 40% телешко, 60% свинско).

 

Една от емблематичните за Виена рецепти е виенският шницел. Когато отидете в Австрийската столица навсякъде ще ви сервират шницелът по Виенски с картофена салата.Какво ще се случи обаче, ако картофите бъдат част от шницела, ето какво – виенски шницел с картофи 🙂

Рецептата за виенските шницели с картофи е изключително икономична – необходими са ви не повече от 200-250 грама кайма.

Вижте още:

Свински шницел с картофи

Карета по шуменски върху джиджи папа

Свински карета с пармезанова коричка

Харесайте страницата ни във фейсбук – https://www.facebook.com/Merudia.bg

Чудесна рецепта за лазаня, подходяща както за пролетта, така и за лятото, когато тиквички могат да се намерят изключително лесно на всеки пазар. По-големите хранителни вериги вече предлагат тиквички целогодишно, така че любителите на супермаркетите могат да приготвят тази рецепта за лазаня с тиквички, панчета и гауда с шунка през всеки един сезон.

„Пушеният“ аромат на лазанята идва от специалния италиански бекон – панчета, който се използва и за букатини аматричана. Него можете да го откриете в специализираните магазини за италиански вкусотии.

Харесайте страницата ни във фейсбук – https://www.facebook.com/Merudia.bg

Вижте още:

Паста с морски дарове

Паста с пилешко и сметана

Паста с риба тон на фурна

 

Pin It

Един от най-популярните сосове за паста у нас е „болонезе“. Първоначално се комбинира с талиатели и лазаня, а в последните години също с фарфале, пенне, спагети и т.н.. Рецптата за спагети със свинско рагу и чери домати, която ви предлагам прилича много на болонския специалитет.

Основата на рагу-то в тази рецепта е също на основата на телешка и свинска кайма. Насладете й се!