Kartofi_na_furna_s_kafe_i_klenov_sirop

Картофи с кафе е една интересна и в същото време нетрадиционна комбинация. Кленовият сироп и кафето най-често се използват в рецептите за сладкиши, но тази рецепта за картофи на фурна доказва, че има и изключения. Силният аромат на кафето и сладкият вкус на кленовия сироп обгръщат иначе семплите на вкус картофи.

Още малко и на пазара излизат пресните картофи, които можете да използвате в тази рецепта с кафе. А ако сте истински експериментатори (и ако намерите на пазара), сложете сладки червени картофи. Така двата сладки вкуса (на картофите и кленовият сироп) ще подчертаят горчивия вкус на кафето.

Вижте още:

Дребни сладки с кафе и мед

Трюфели с кафе

Червен боб с кафе и бърбън на фурна

Харесайте страницата ни във фейсбук – http://www.facebook.com/Merudia.bg

Pin It
shokoladov_mus_s_kafe

Думата мус идва от фреснки език и означавя „пяна“. Точно това поредставлява и десертът мус – лек, въздушен крем, с балончета вътре. Те се постигат в нашата рецепта за мус от разбитите на сняг белтъци, които са увеличили многократно обема си. Мусът може да бъде шоколадов, ванилов, плодов. Аз прибавих малко кафе, което да подчертае допълнително горчивия вкус на натуралния шоколад. Можете да декорирате муса със-смляно кафе, което да го разпръснете развномерно върху крема с помощта на цедка. Така и да има малки бучки в кафето, те няма да попаднат върху десерта.

Почистете задължително цедката след като я използвате, защото ароматът на кафето е доста силен (освен, ако не я използвате само за прецеждане на кафе и декорации с кафе.

Pin It