Свинските котлети имат едно основно предимство, че се приготвят без кой-знае какви усилия. Прибирате се от работа, „мятате“ ги във фурната и докато се преоблечете и освежите и те са готови. В случая по-интересното е гарнитурата и по-скоро овкусяването на китайското зеле. В рецептата за свиснките котлети използвах за овкусяване на гарнитурата сусамов дресинг на Кикоман, който е гъст сос на базата на естествено ферментиралия соев сос Kikkoman. Той е особено подходящ, когато искате да избегнете използването на майонеза или сметанов сос. Продава се в големите хипер маркети,

Харесайте страницата ни във фейсбук – https://www.facebook.com/Merudia.bg Vashata_mesarnica

Вижте още:

Редено свинско

Свински врат с карфиол

Свински врат със соев сос на тиган

Свински ребра в сладко-кисел сос

Свински ребърца със сос Якитори

Pin It

Пилешкото месо, особено по-сухото се комбинира много добре в рецептите с бекон. Парти бутчетата, увити в бекон и запечени добре са сравнително бърза вечеря. Парти бутчетата в бекон можете да ги предложите като предястие или като акомпанимент на футболния мач. Мъжете ще се влюбят в пилешкото с бекон, което се съчетава прекрасно с халба изстудена бира.

Ех, макар да не съм мъж ми се догледа футбол!

Ето още няколко идеи за рецепти с пилешко месо и с наденички, които може да ви допаднат:

Пилешки крилца със соев сос

Панирани пилешки гърди с кашкавал

Наденички с картофи и домати

Харесайте страницата ни във фейсбук – http://www.facebook.com/Merudia.bg

Pin It

Този уикенд бях на едно събитие и Веселина Славчева (която може би част от читателите на блога свързват с карвинга, а тя всъщност е изключителен любител на азиатската култура) беше приготвила подобна салата с японски соев сос kikkoman. Точните продукти за нейната тайландска салата са:

Китайско зеле – 1кг

Риба тон – 1 консерва

Царевица – 1 консерва

Мариновани гъби – 1 буркан

Сол

Лимонов сок

Заливка: майонеза, соев сос, чер. пипер, горчица, 2-3 скилидки чесън

Аз направих съвсем малки промени:

Pin It